Žiaurumu pagarsėjęs vyras vėl pasiųstas už grotų

Žiaurumu pagarsėjęs vyras vėl pasiųstas už grotų

Niekuo dėtą žmogų sužalojęs Mindaugas Kumšlys vėl pasiųstas už grotų – šįkart ketveriems metams. Anksčiau jis buvo nuteistas kalėti 11 metų už tai, jog sumušė ir į upę įstūmė sąmonę praradusį jaunuolį.

Pustrečių metų laisvėje išbuvęs 32 metų M.Kumšlys naujų nemalonumų prisidarė pernai liepos 26 dieną. Klaipėdos senamiestyje apie pirmą valandą nakties jam nežinia dėl ko užkliuvo pro šalį einančios dvi poros. Vyras moteris išvadino šliundromis ir kekšėmis.

Kai vienos vyras Gediminas priėjo prie M.Kumšlio ir paprašė atsiprašyti žmonos už įžeidimą, buvo stumtelėtas ir nuvirto. O kai atsikėlė, sulaukė stipraus smūgio į veidą.

Auka vos liko gyva

Vyras parkrito ant grindinio ir sunkiai susižalojo galvą – kraujas išsiliejo į smegenis, lūžo kaukolės pamatas.

Medikai teigia, jog taip sunkiai sužaloto žmogaus pasveikimas prilygsta antram gimimui ar net stebuklui. Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo kaltinamas M.Kumšlys Klaipėdos apygardos teisme kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė, kad pro šalį eidamas vyras užkliuvo už jo peties.

„Klausiu: tau vietos nėra? Jis įsiplieskė, tai atsistūmiau ir ėjau tolyn. Jis pasivijo, visaip išvadino. Stipriai nestūmiau, galbūt jis kur nors užkliuvo. Kai parkrito, žiūrėjau, kad neužpultų. Norėjau, kad atšoktų. O paskui pabėgau, nes jis buvo ne vienas“, – teisme aiškino tvirtas dvimetrinis vyras, tikinęs, jog nepažįstamų moterų neįžeidinėjo.

Žmona ėmėsi seklio darbo

Kitaip situaciją piešė nukentėjęs klaipėdietis. „Užsukome į vieną barą, ten buvo daug žmonių, patraukėme į kitą. Kai jis mūsų moteris pavadino šliundromis ir kekšėmis, priėjau ir sakau: atsiprašyk, čia mano žmona.

Jis pasakė: „Ko čia aiškini?“ ir pastūmė. Kai atsikėlęs vėl žengtelėjau artyn, sulaukiau smūgio į žandikaulį“, – pasakojo vyras.

Po incidento jis dvi savaites gydėsi ligoninėje, du mėnesius negalėjo dirbti. Policijai nepavyko nustatyti kaltininko.

Nukentėjusiojo žmona valandų valandas praleido prie kompiuterio ieškodama vyrą sunkiai sužalojusio žmogaus, o po kelių mėnesių išvydo jį Palangos baseine ir iškart atpažino.

Teks atverti piniginę

Gruodžio pabaigoje M.Kumšlys buvo sulaikytas ir nuosprendžio laukė už grotų. Nukentėjusiam vyrui jis turės sumokėti 10 tūkstančių eurų neturtinės ir 7127 eurus turtinės žalos, taip pat buvo priteista 1460 eurų proceso išlaidų ir 700 eurų ligonių kasoms už gydymą.

M.Kumšlys teisme teigė, jog nukentėjusiojo ieškinys – per didelis, galėtų atlyginti ne daugiau kaip pusę sumos.

Į laisvę sugrįžo neatlikęs visos bausmės

Pirmą kartą į teisėsaugininkų akiratį M.Kumšlys pateko 2010-ųjų liepos pabaigoje, per Jūros šventę. Tuomet būdamas 23-ejų jis po vidurnakčio sumušė ir į Danės upę įmetė sąmonę praradusį jaunuolį.

Priėjęs prie Žvejų gatvėje stoviniavusios grupelės M.Kumšlys vienam vaikinui iš už nugaros smogė į galvą, trenkė jį į metalinę šiukšlių dėžę, o šiam praradus sąmonę spirdamas į nugarą įstūmė į upę. Vaikinas pradėjo skęsti, o M.Kumšlys paspruko.

Teisme jis aiškino, kad nukentėjusysis neva bandė paliesti jo besilaukiančią žmoną. Skęstantįjį išgelbėjo pro šalį einantys nepažįstamieji.

Iš Danės ištrauktas jaunuolis ilgai gydėsi.

Klaipėdos apygardos teismas už pasikėsinimą nužudyti bejėgiškos būklės asmenį dėl chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimą M.Kumšliui skyrė griežtą bausmę – 15 metų nelaisvės.

Nuteistojo skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas bausmę sumažino iki 11 metų. Tačiau į laisvę M.Kumšlys ištrūko anksčiau – 2014 metais savo dekretu jam malonę suteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė, sumažinusi bausmę trejais metais.

2016-ųjų vasarį klaipėdietis buvo išleistas iš pataisos namų neatlikęs pustrečių metų laisvės atėmimo bausmės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder