VSAT: nelegalia migracija per Lietuvą vis dažniau užsiima lenkai

VSAT: nelegalia migracija per Lietuvą vis dažniau užsiima lenkai

Nelegalios migracijos srautus užkardantys Lietuvos pasieniečiai fiksuoja, kad neteisėtu asmenų gabenimu per Lietuvos sieną vis dažniau užsiima Lenkijos piliečiai arba leidimus laikinai šioje šalyje gyventi turintys užsieniečiai.

Praėjusiais metais vien sieną su Lenkija kontroliuojančios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pareigūnai dėl minėtos nusikalstamos veikos pradėjo keturis ikiteisminius tyrimus. Trys iš jų jau perduoti teismams, vienas - dar tęsiamas. Tirdami šiuos nusikaltimus Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 9 asmenis - 5 Lenkijos piliečius bei po 2 armėnus ir rusus. Pastarieji turėjo leidimus gyventi Lenkijoje.

Šiemet dėl neteisėto užsieniečių gabenimo per valstybės sieną Lazdijų rinktinės pasieniečiai jau pradėjo penkis ikiteisminius tyrimus, o už grotų dėl šios veiklos atsidūrė 5 lenkai bei vietnamietis, turintis leidimą gyventi Lenkijoje.

Panašias tendencijas fiksuoja ir vieno iš keturių sienos ruožą su Baltarusija saugančių VSAT padalinių - Ignalinos rinktinės - pareigūnai.

2013 m. jie pradėjo vieną ikiteisminį tyrimą ir sulaikė 3 Lenkijos piliečius, įtariamus neteisėtu asmenų gabenimu. Šiemet šiame VSAT padalinyje pradėti du ikiteisminiai tyrimai ir sulaikyti 2 asmenys, įtariama, nelegaliai gabenę užsieniečius per valstybės sieną - už grotų atsidūrė lenkas ir leidimą gyventi Lenkijoje turintis rusas.

Lietuvos pasieniečiai pastebi, kad didžioji dalis tokių asmenų, įsitraukusių į neteisėtą nelegalių migrantų gabenimą per Lietuvos valstybės sieną, gyvena Varšuvoje arba jos apylinkėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder