Vladimiras Romanovas lieka įtariamuoju Ūkio banko byloje

Vladimiras Romanovas lieka įtariamuoju Ūkio banko byloje

Nors Rusija suteikė Vladimirui Romanovui prieglobstį, jis lieka įtariamuoju Ūkio banko byloje. Generalinė prokuratūra galimai kreipsis į kolegas Rusijos Federacijoje su papildomais teisinės pagalbos prašymais.

"Iš esmės asmens statusas, tai, kad jis yra įtariamasis, nepasikeitė, ir šis sprendimas iš esmės galioja vienoje valstybėje, tai yra Rusijos Federacijoje, su kuria mes bandysime toliau kalbėtis, vertinti aplinkybes, galbūt šis sprendimas gali būti keičiamas", - pažymėjo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna.

Vyriausiojo prokuroro pavaduotojas patikino, kad bus siekiama visomis priemonėmis užtikrinti asmens dalyvavimą baudžiamajame procese.

"Mes gautą informaciją perdavėme ikiteisminį tyrimą organizuojančiam prokurorui ir svarstomos tolesnės galimybės, vertinant tai, ar yra tikslinga papildomai susižinoti dėl šio atvejo su Rusijos Federacijos generaline prokuratūra, taip pat - dėl galimybės kreiptis su papildomais teisinės pagalbos prašymais", - sakė T. Krušna.

Generalinė prokuratūra buvo informuota, kad įtariamasis Ūkio banko byloje negali būti išduotas Lietuvos Respublikai. Šis pranešimas yra motyvuojamas dvišalės Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos sutarties dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių šeimos, civilinėse ir baudžiamosiose bylose 62 straipsnio 1 punktu, tai yra dėl to, kad asmeniui yra suteiktas prieglobstis.

Ar V. Romanovą bus galima teisti "už akių", pasak prokuroro, priklauso nuo galutinių įtarimų, kurie bus formuluojami.

"Šioje stadijoje tai yra tik vienos valstybės sprendimas, tai nereiškia, kad mes negalime tikėtis, kad procesas vyks deramai", - sakė T. Krušna.

Maskvoje Interpolo prašymu sulaikytas 66-erių metų V. Romanovas ėmė skųstis širdies veiklos sutrikimais ir ten "gydosi" iki šiol. Nuo vaikystės Lietuvoje gyvenęs V. Romanovas iš šalies pabėgo praėjusių metų gegužę, pareiškęs, jog į Maskvą vyksta verslo reikalais. Žlugusio Ūkio banko akcininkas ir buvęs Škotijos futbolo klubo "Hearts" savininkas V. Romanovas nori būti Rusijos Federacijos piliečiu. Balandžio 11 d. turto pasisavinimu ir iššvaistymu stambiu mastu įtariamą V. Romanovą Maskvos teismas paleido į laisvę ir neskyrė jam jokios kitos kardomosios priemonės.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder