Visuomenę gąsdina filmų dekoracijos.

Mėgėjiškam filmavimui parengtos dekoracijos vėl išgąsdino klaipėdiečius.
Neseniai Liepų gatvės gyventojus pašiurpino tai, jog jų kaimynystėje esą įsikūrė ir savo apeigas atlieka velnio garbintojai - satanistai. Apie tai plačiai buvo rašoma ir viename iš dienraščių.
Tačiau paaiškėjo, jog satanistiniai ženklai apleistame buvusios skerdyklos pastate buvo naudojami vaizdo klipo filmavimui.
Panašiai taip šią vasarą visuomenę išgąsdino ir filmuką apie ekologines Baltijos jūros problemas kūrę trys ekologinio klubo "Žvejonė" nariai.
Jaunuoliai paplūdimyje paliko į sprogmenį panašų metalinį cilindrą, ant kurio buvo užrašę nuodingos cheminės medžiagos - iprito - pavadinimą bei nupiešę kaukolę.
Išsiaiškinus, jog cilindras yra tuščias, pavojus buvo atšauktas, tačiau ant kojų sukeltos specialiosios tarnybos dabar reikalauja iš jaunuolių atlyginti patirtą žalą.
Istorija apie neva Klaipėdą užpuolusius satanistus dienos šviesą išvydo po to, kai į kito uostamiesčio dienraščio redakciją kreipėsi pašiurpę dviejų Liepų gatvės namų gyventojai.
Jie pasakojo pastebėję, jog buvusios skerdyklos griuvėsiuose renkasi neva kažkokie keisti jaunuoliai.
Mintį apie satanistus greičiausiai įpiršo pasato viduje ant sienos nupieštas apverstas kryžius bei penkiakampė žvaigždė. Be to, griuvėsiuose buvo įrengtas lyg ir altorius.
Tačiau dabar jau aišku, jog visos šios tariamos baisybės - ne satanistų, o Klaipėdos Moksleivių saviraiškos centro mėgėjiško kino studijos "Febas" auklėtinių darbas.
Jaunieji kino menininkai apleistą pastatą naudojo kelis savaitgalius trukusiems muzikinio vaizdo klipo filmavimams.
12 metų studijai vadovaujantis Valdas Ramanauskas, kuris, beje, yra ir Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Kriminalistinių ekspertizių skyriaus ekspertas-kriminalistas, teigė šioje istorijoje pats nedalyvavęs, tačiau pripažino apie ją viską žinąs.
Anot V. Ramanausko, vaizdo klipo siužetas toks - baisioje, mirtimi dvelkiančioje vietoje atsiranda mergina, kuri sutinka blogąsias auras žmonių pavidaluose. Siekiant įtaigiai nufilmuoti šį siužetą ir buvo pasirinktas buvęs skerdyklos pasatas, nes jame seniau buvo skerdžiami gyvuliai ir jis turi blogą aurą.
Laikraštyje pasirodžius straipsniui apie neva satanistų apeigas, V. Ramanauskas teigė buvęs šokiruotas. Tačiau studijos vadovui jo auklėtiniai paaiškino, kad tai tebuvusios dekoracijos ir jokių satanistinių kryžių ar simbolių jie nepaišę.
"Febo" vadovas teigė žiūrėjęs filmuotą medžiagą ir nei kraujo, nei kitų baisybių joje nepastebėjęs.
Tiesa, jaunieji kino menininkai pripažino, jog vienas su šunimi vaikščiojęs pagyvenęs žmogus juos buvo užsipuolęs, o kai šie vyriškio paklausė, kodėl šeimininkauja ne savo nuosavybėje, šis labai supykęs.
Kita vertus, jaunuolių išvaizda gal ir galėjusi ką nors išgąsdinti, nes jie buvo tamsiai apsirengę, išsipaišę veidus. Nors po filmavimo vaikai, nenusivalę grimo, buvo užėję į priekybos centrą ir nieko ten neišgąsdino.
Po straipsnio studijos "Febas" nariai filmavimą nutraukė. Nes buvo teigiama, jog šia istorija esą turi susidomėti policija bei Valstybės saugumo departamentas, ir tai vaikus išgąsdino.
Beje, oficialiai dėl tariamo satanistų siautėjimo į policiją niekas nesikreipė, todėl joks tyrimas nebuvo atliekamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder