Vingio gatvėje - pasipiktinimo banga dėl ženklų

Vingio gatvėje - pasipiktinimo banga dėl ženklų

Vingio gatvėje automobilius paliekantys vairuotojai privalės keisti įpročius. Nuo šios savaitės pradžios atsirado ženklai, dienos metu draudžiantys ant važiuojamosios kelio dangos statyti transporto priemones. Dėl to socialiniuose tinkluose kilo didelė pasipiktinimo banga.

Dalis vairuotojų už neleistinoje vietoje pastatytus automobilius rado lapelius.

"Aikštelėmis rūpintis reikia, o ne ženklus kabinti ant kiekvieno kampo! Tokia gera vieta buvo automobiliui laikyti ir tikrai niekam netrukdė", - piktinosi Darius.

Nuo Jūrininkų prospekto iki Šilutės plento atsiradę nauji ženklai draudžia ant gatvės palikti automobilius nuo 8 iki 18 val. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis suskubo nuraminti, kad šią savaitę vairuotojai baudžiami nebus.

"Šią savaitę žmones įspėsime, užkišdami lapelius. Tai paprasčiausiai prevencinė priemonė. Norime, kad žmonės priprastų prie būsimos tvarkos. Drausminti galbūt pradėsime kitą savaitę. Dabar sulaukiame daug skambučių - vieniems reikia vaikus vesti į darželį, kiti neturi kur palikti automobilio", - sakė S. Valiulis.

Pasak Transporto skryiaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, sprendimas dėl naujų ženklų buvo priimtas jau seniai, Saugaus eismo komisijoje.

"Buvo įrengti ženklai dėl statymo lyginėmis ir nelyginėmis dienomis. Tačiau ne visi vairuotojai šiuos ženklus suprato. Paprastai automobiliai stovėdavo ir nebūdavo įmanoma nuvalyti gatvių. Tai ypač aktualu žiemą. Stovi nenaudojami automobiliai, trukdo eismui. Dėl to buvo nuspręsta įrengti ženklus, kad darbo metu automobiliams stovėti būtų draudžiama. Tai yra magistralinė gatvė", - teigė V. Paukštė.

Jo manymu, nauji ženklai vairuotojams nepatogumų nesukels, kadangi dieną šalia daugiabučių esančiuose kiemuose paprastai yra pakankamai vietos automobiliams statyti.

Tokie pat draudžiamieji ženklai yra įrengti Sausio 15-osios gatvėje ir Statybininkų prospekte.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder