Vincui Šiliui įteiktas bilietas į laisvę

Vincui Šiliui įteiktas bilietas į laisvę

Ilgus metus už grotų praleidęs anksčiau visą Žemaitiją terorizavusios „šilinių“ gaujos vadeiva laikytas 49 metų Vincas Šilys pasinaudojo įstatymo suteikta galimybe ir į laisvę išėjo anksčiau laiko.

Tai, kad nuteistajam gali būti taikomas lygtinis paleidimas, nutarė Kaišiadorių rajono apylinkės teismas. Teismas atsižvelgė, kad nelaisvėje V.Šilys dalyvavo socialinės reabilitacijos programose, dengė priteistą ieškinį, įgijo specialybę. Teismo sprendimas įsigaliojo balandžio 17 dieną. Už grotų 14 metų ir 9 mėnesius praleidusiam V.Šiliui dar buvo likę kalėti 10 mėnesių ir 22 dienos. Grįžęs į laisvę telšiškis privalės dalyvauti elgesio pataisos programoje, įsidarbinti, laikytis kitų įpareigojimų.

Dar 2000-aisiais suimtas V.Šilys vėliau buvo nuteistas 15,5 metų laisvės atėmimo bausme už nusikalstamo susivienijimo organizavimą, turto prievartavimą, dviejų priešiškos stovyklos atstovų nužudymo organizavimą, netikrų JAV dolerių gamybos organizavimą bei padirbtų pinigų paleidimą apyvarton dideliais kiekiais, kitus nusikaltimus. „Šiliniai“ gaujos klestėjimo laikais pagamino ir realizavo daugiau nei 10 mln. puikios kokybės netikrų JAV dolerių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder