Vilkaviškiečiai įtariami išplovę beveik milijoną litų

Vilkaviškiečiai įtariami išplovę beveik milijoną litų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu įgytų daugiau nei 900 tūkst. Lt. Pinigų plovimu įtariami vilkaviškiečiai 29-erių M. P. ir 23-ejų M. V.

Tyrimo metu išaiškinta, kad pasinaudojus vogtais elektroninės bankininkystės identifikaciniais duomenimis ir neteisėtai prisijungus prie Jungtinių Amerikos Valstijų finansų įstaigų klientų sąskaitų, buvo pagrobta ir į Lietuvą pervesta apie 400 tūkstančių JAV dolerių. Įtariama, kad tokią nusikalstamą veiklą įvykdė anksčiau teisto M. P. brolis V. P., dėl kurio 2010 metais paskelbta tarptautinė paieška ir išduotas Europos arešto orderis.

Nustatyta, kad įtariamasis M. P. surasdavo asmenis, į kurių banko sąskaitas buvo pervedami, o vėliau išgryninami pinigai. Atskleista, kad vien M. P. tarpininkaujant iš trijų asmenų banko sąskaitų arba naudojantis grynųjų pinigų perlaidų sistema buvo išgryninta 900 tūkstančių litų. Išaiškinta, kad ir antras įtariamasis, V. M., ne tik grynindavo pinigus, bet ir naudodavo asmeninę banko sąskaitą pervesti sukčiavimu įgytoms lėšoms. Vien į M. V. sąskaitą buvo pervesta daugiau nei pusė milijono litų. Iš užsienio pervedami pinigai buvo išgryninti Vilkaviškyje, Marijampolėje ir Kaune. Surinkta pakankamai duomenų, kad išgrynintus pinigus įtariamieji M. P. ir M. V. perduodavo šiuo metu ieškomam įtariamajam V. P.

Vilkaviškiečių vykdyta pinigų plovimo nusikalstama schema buvo atskleista, kai prieš porą metų FNTT tyrėjai surengė įtariamųjų sulaikymo operaciją. Jos metu Kaune, Laisvės alėjoje, netoli vieno komercinio banko skyriaus, buvo sulaikyti M. P ir M. V., kurie iš banko sąskaitos buvo paėmę iš JAV nusikalstamu būdu pervestus pinigus - daugiau nei 130 tūkstančių litų. Tuomet buvo nustatyta, kad šie pinigai buvo pervesti iš vieno JAV piliečio sąskaitos Kanados banke, o banko sąskaita atidaryta pasinaudojus vogtais JAV piliečio asmens dokumentais.

Itin sudėtingo tyrimo metu buvo bendradarbiauta su JAV ir Kanados teisėsaugos institucijomis - buvo tiriami pinigų pervedimai iš JAV į Lietuvą, prisijungimo prie sąskaitų mechanizmas.

Už įvykdytas nusikalstamas veikas vilkaviškiečiams gresia maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti į Kauno apygardos teismą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder