Verslininkų sūnų liepta bausti iš naujo

Verslininkų sūnų liepta bausti iš naujo

Uostamiesčio kelių policijai grąžinta tirti byla, kurioje žinomų pajūrio verslininkų sūnus kaltinamas būdamas neblaivus ir be vairuotojo pažymėjimo sukėlęs avariją.

Primename, kad gruodžio pabaigoje alaus daryklos ir pramogų komplekso HBH įkūrėjų sūnus Matas Matulevičius už tai buvo nubaustas 5,3 tūkst. litų bauda. Vyriškio vairuojamas automobilis "Audi A6" 2011-ųjų kovo pabaigoje užlėkė ant Pilies tilto šaligatvio ir apgadino kelio ženklo bei apšvietimo stulpus. M. Matulevičius bandė išsisukti, kad vairavo ne jis.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnų ši Klaipėdos apylinkės teismo nutartimi paskirta nuobauda netenkino - pagal įstatymus, už tai gresia 4-5 tūkst. litų bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimas 3-5 metams, taip pat areštas.

Todėl nutartis buvo apskųsta, o skundą išnagrinėjus Klaipėdos apygardos teisme, administracinė byla grąžinta pareigūnams tirti iš naujo.

Ši nutartis motyvuojama tuo, jog anksčiau neatsižvelgta į tai, jog M. Matulevičius per metus už vairavimą išgėrus įkliuvo antrą kartą. Vyras iš viso už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra baustas beveik 40 kartų ir neskuba susimokėti paskirtų baudų.

Teismui civilinį ieškinį dėl avarijos metu patirtos 7,5 tūkst. litų žalos atlyginimo yra pateikusi ir Klaipėdos savivaldybė.

PASTABA:

Kartais kaltinamųjų požiūris į jų sukeltų įvykių pasekmes gali būti visai kitoks, nepaisant to, kad jų artimieji užima aukštus postus ir turi krūvą pinigų. Tai įrodo naujienų agentūros "RIA Novosti" pirmadienį išplatintas pranešimas.

Pernai rugpjūtį Kirgizijos sostinės Biškeko mero 29 metų sūnus Azamatas Omurkulovas kelyje nesuvaldė visureigio "Toyota Land Cruiser", išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir trenkėsi į "Audi 80". Įvykio metu žuvo trys lengvajame automobilyje buvę žmonės.

Lapkritį teismas nutraukė bylą avarijos kaltininko atžvilgiu, mat žuvusiųjų artimieji raštiškai pareiškė jam neturintys pretenzijų.

Tačiau A. Omurkulovo advokatas pateikė apeliacinį skundą ir paprašė panaikinti pirmos instancijos teismo nutartį ir bylą nagrinėti iš naujo. A. Omurkulovas skunde teigia, kad "neturi moralinės teisės būti išteisintas nuo kaltinimų įvykdžius nusikaltimą."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder