Verslininkas paliktas laisvėje ieškoti milijono

Verslininkas paliktas laisvėje ieškoti milijono

1,5 milijono litų sumokėti į biudžetą ir 65 tūkst. litų bauda - tiek kainavo keleri metai neteisėtos komercinės veiklos Panevėžio rajono gyventojui UAB „Autodas“ vadovui Žydrūnui Adikliui. 33 metų vyras, išklausęs nuosprendį Panevėžio apygardos teisme, džiaugėsi išvengęs laisvės atėmimo bausmės.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnams Ž. Adiklis užkliuvo tiriant organizuotų nusikaltėlių, užsienyje vogusių ir internetu pardavinėjusių brangią automobilinę techniką, tinklą. Verslininkas FNTT dėmesio sulaukė todėl, kad į jo sąskaitas bankuose iš Europos ir Azijos šalių nuolat plaukė didelės pinigų sumos. Pradėjus tikrinti susigriebta, kad panevėžietis seniai verčiasi komercine veikla nemokėdamas mokesčių.

Pareigūnai nustatė, kad naudotomis automobilių, dažniausiai „Mercedes-Benz“, „Volkswagen“, „Audi“, dalimis ir aparatūra Ž.Adiklis prekiavo skelbdamasis internetinėje prekybos sistemoje „eBay“. Tikrinant jo bankų sąskaitas suskaičiuota, kad per kelerius metus jis gavo daugiau kaip 1,47 mln. litų ir nuo šios sumos nesumokėjo valstybei beveik 150 tūkst. litų mokesčių.

FNTT pareigūnai įtarinėjo, kad buvo prekiaujama vogta technika. Tačiau tai patvirtinančių įrodymų nesurinkta. Taip pat Ž. Adiklis buvo apkaltintas nusikalstama veikla gautų pinigų legalizavimu, bet dėl to teismas jį išteisino.

Išgirdęs, kad prokuratūra reikalauja jį metams įkalinti, verslininkas prašė neskirti jam realios laisvės atėmimo bausmės. Teismas, patikėjęs, kad Ž. Adiklis dirbs ir atidavinės pinigus, kuriuos neteisėtai uždirbo, paliko jį laisvėje. Iš panevėžiečio konfiskuoti tik du automobiliai ir žemės sklypas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder