Verdiktas: tai tik karikatūra

Verdiktas: tai tik karikatūra

Savo sukurtoje ir viešai demonstruotoje karikatūroje panaudojęs kūjį bei pjautuvą klaipėdietis išvengė bausmės už komunistinio totalitarinio režimo simbolių demonstravimą.

Vytautas Tenkutis pavasarį populiariame socialiniame tinkle paviešino maketą, kuriame pavaizduota sambūrio "Būkime vieningi" aktyvisto nuotrauka, o prie jos - užrašai kirilica "Pagaminta SSRS", "Prie ruso buvo geriau", prie sambūrio pavadinimo - kūjis ir pjautuvas raudonos žvaigždės fone.

Taip jis esą norėjo išjuokti organizaciją, kuri anksčiau skelbė parašiusi laišką Rusijos bei Baltarusijos prezidentams bei prašė jų pagalbos stabdant skalūnų dujų paiešką Lietuvoje. Tokio įvertinimo sambūris esą nusipelnė ir dėl to, jog viešai skelbė pasisakymus apie pasididžiavimą gimus SSRS, paviešino praeivių apklausą, kurioje jie aukštino gyvenimą Sovietų Sąjungoje.

V. Tenkučiui buvo iškelta administracinė byla dėl komunistinio totalitarinio režimo simbolių demonstravimo, vyras gegužę Klaipėdos miesto apylinkės teisme pripažintas kaltu ir nubaustas 600 litų bauda, iš jo konfiskuotas nešiojamas kompiuteri. Klaipėdietis šią nutartį apskundė, pridėjo menotyrininkų paaiškinimą, jog minėtas maketas laikomas karikatūra, pašiepiančia visuomeninio gyvenimo neigiamybes bei žmogaus ydas.

Klaipėdos apygardos teismas neskundžiamu nutarimu ankstesnę bausmę panaikino ir bylą nutraukė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder