Vaizdo kamerų įamžinta vagystė: moteris parduotuvėje apvogta du kartus

Vaizdo kamerų įamžinta vagystė: moteris parduotuvėje apvogta du kartus

Įžūli vagystė viename Raseinių prekybos centre: čia užsukusi moteris nė nepajuto, kaip buvo apvogta du kartus. Nukentėjusiąją paeiliui apvogusių dviejų moterų nuo tokio žingsnio nesustabdė net vaizdo kameros, stebinčios parduotuvės prekybos salę.

Dvigubos vagystės auka tapo viena moteris, apsipirkti į Vilniaus gatvėje esantį prekybos centrą su šeima atvykusi rugpjūčio 14 d., per pietus. Rankinę su daiktais ir pinigais moteris trumpam be priežiūros paliko prekybos salėje. To užteko, kad rankinė surastų naujas šeimininkes.

Dėl vagystės ikiteisminį tyrimą pradėję Raseinių rajono policijos pareigūnai peržiūrėjo prekybos salę stebinčių vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą. Tada ir paaiškėjo, kad moteris apvogta ne vieną, o net du kartus. Vaizdo kameros buvo įamžinusios abi įtariamąsias. Pagundai „patikrinti“ parduotuvėje pareiškėjos be priežiūros paliktą rankinę pirmoji neatsispyrė garbaus amžiaus moteris. Ji iš rankinės ištraukė ir pasisavino 200 eurų bei telefoną „Samsung“, o pačią rankinę paliko. Vėliau prie apkraustytos rankinės priėjo kita „smalsuolė“. Pamačiusi, kad rankinėje yra dar vienas mobiliojo ryšio telefonas ir kroviklis, moteris „priglaudė“ rankinę su joje dar likusiomis gėrybėmis.

Pirmąją vagystę įvykdžiusią garbaus amžiaus moterį iš vaizdo įrašo atpažino pati nukentėjusioji, antrosios vagystės autorės asmenybę išsiaiškino policija. Abi įtariamosios greitai buvo surastos. Moterys prisipažino įvykdžiusios vagystes ir dievagojosi, kad dėl tokio savo poelgio labai gailisi. Visi dingę daiktai ir pinigai surasti. Policija įspėja gyventojus saugoti savo rankines ir kitus daiktus, nepalikti jų be priežiūros.

Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Marijus Macis sakė, kad vietose, kurias stebi vaizdo kameros, nusikalstamų veikų užfiksuojama mažiau. „Vaizdo kameros žmones paprastai atgraso nuo piktų kėslų, bet visada pasitaiko išimčių, - sakė komisaras. - Pamenu vieną panašią vagystę iš kitos parduotuvės. Ją įvykdęs vyras aiškino žinojęs, kad yra stebimas vaizdo kamerų, bet teigė vagystę įvykdęs spontaniškai, nes, pasak jo, užtemo protas.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder