Vaistinės atstovė kaltinama papirkusi gydytoją

Vaistinės atstovė kaltinama papirkusi gydytoją

Prieš teismą stos vieno vaistinių tinklo Šiauliuose veikiančio padalinio farmacinės veiklos vadovė, kaltinama papirkusi Šiaulių ligoninės gydytoją, kad ši pacientams išrašytų vaistinei pelningus kompensuojamuosius vaistus ir juos tikslingai pasiūlytų įsigyti minėtoje vaistinėje. Tačiau medikė prašymo neišpildė ir apie kyšį pranešė savo darbovietės vadovybei, kuri kreipėsi į pareigūnus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras trečiadienį kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir baudos skyrimo vaistinės atstovei.

Pagal pranešimą spaudai, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad vienos Šiauliuose veikiančios vaistinės farmacinės veiklos vadovė O. J., siekdama VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojos, turinčios teisę skirti valstybės kompensuojamuosius vaistus sergantiems pacientams, palankumo, ją papirkinėjo už tai, kad ši gydytoja pacientams išrašytų vaistinei pelningus kompensuojamus vaistus ir juos tikslingai pasiūlytų įsigyti minėtoje vaistinėje.

Nuo praėjusių metų vasaros iki šių metų sausio mėnesio kaltinamoji kelis kartus apsilankiusi pas minėtą gydytoją ant stalo palikdavo vokus su kelių šimtų eurų kupiūromis. 

Tačiau moters ketinimai papirkti gydytoją taip ir liko neišpildyti - gydytoja tų pinigų paprasčiausiai nepriimdavo. Apie duotą kyšį ji pranešė savo darbovietės vadovybei, kuri vėliau ir kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, teigiama pranešime spaudai.

Ikiteisminio tyrimo metu paimtus papirkimui skirtus pinigus siūloma konfiskuoti - neatlygintinai paimti juos valstybės nuosavybėn. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder