Vaikus sužalojęs vyras siunčiamas už grotų

Vaikus sužalojęs vyras siunčiamas už grotų

Prieš pusantrų metų dėl neatsargaus elgesio su mažamečiu vaiku jo sveikatą sutrikdę Egidijus Šlioža bei Gintarė Sungailaitė vakar išgirdo teismo verdiktą. Sunkiai sužaloto vaiko motinai skirta lygtinė vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, o sugyventiniui - 1 metai ir 9 mėnesiai pataisos namuose.

Dvejų metų mergaitė susižalojo 2016 metų rudenį, kai likusi be priežiūros iškrito iš vežimėlio. Vaiką pakėlusi motina jo neišlaikė - mergaitė krisdama ant žemės susitrenkė galvą. Maža to, po kelių dienų moters sugyventinis prisipažino timptelėjęs mažylę už ausies. Dėl patirtų traumų mergaitei skirta pirmoji neįgalumo grupė.

Be to, 2016 metų rugsėjį E. Šlioža dėl atidumo stokos ant rankų neišlaikė sugyventinės brolio - 2 mėnesių mažylio. Vaikas patyrė galvos sumušimą, atsirado poodinės kraujosruvos pakaušio srityje, kairės akies aplinkoje, kairėje ausyje. Patirta trauma sunkiai sutrikdė mažamečio sveikatą.

E. Šlioža tiesiai į pataisos namus pasiųstas subendrinus ankstesnes bausmes. Vyras ne kartą buvo teistas. G. Sungailaitė su teisėsauga susidūrė pirmą kartą.

"Prokuratūra atliko kruopštų ir išsamų visos bylos aplinkybių tyrimą. Buvo nustatyti ir apklausti visi asmenys, galėję bent ką nors žinoti apie įvykį. Gautos išsamios teismo medicinos išvados, kurių pagrindu du jauni žmonės buvo apkaltinti sunkiu vaikų sužalojimu dėl neatsargumo. Mama psichologiškai negalėjo susitaikyti su mergaitės sunkiais sužalojimais, lemsiančiais jos gyvenimo kokybę. Abu kaltinamieji pripažinti kaltais. Jiems paskirtos santykinai nedidelės bausmės", - sakė Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų teisėja Jurgita Grigonienė.

Nukentėjusios mergaitės mama įpareigota neišvykti iš šalies, auklėti ir prižiūrėti savo mergaitę. Metus jos elgesys bus stebimas Probacijos ir Vaikų teisių apsaugos tarnybų. Anksčiau šeima nebuvo rizikos grupėje.

Beje, vyras dalį bausmės jau atliko, kadangi nuo 2016 metų spalio pusmetį buvo laikinai sulaikytas. Taip pat tiek jis, tiek moteris Klaipėdos teritorinei ligonių kasai turės atlyginti po 1 tūkst. Eur žalą. Nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder