Užupio daugiabutyje rastas kilogramas išsiliejusio gyvsidabrio

Užupio daugiabutyje rastas kilogramas išsiliejusio gyvsidabrio

Vieno Vilniaus Užupio rajone esančio namo gyventojai - sunerimę. Paaiškėjo, kad Užupio gatvėje esančio daugiabučio, pažymėto numeriu 16, laiptinėje yra išsiliejęs gyvsidabris. Daugiabučio gyventojai spėja, kad ši nuodinga medžiaga išsiliejusi jau ne pirmą dieną, rašo lrytas.lt.

Naujausiais duomenimis, specialistai jau rado apie kilogramą gyvsidabrio. Jis surinktas ne visas. Gelbėtojai sako radę sudaužytą 0,75 litro talpos vyno butelį. Surinktą medžiagą neutralizuoti išveš įmonės „Grinda" darbuotojai.

Prieš kelias dienas viena dviejų aukštų namo gyventoja laiptinėje aptiko sudaužytą butelį ir sidabrinės spalvos medžiagą. Moteris pamanė, kad tai dažai ir gyvsidabrio rutuliukus sušlavė.

Vis dėlto kitą dieną kitas namo gyventojas nusprendė kreiptis į spec. tarnybas, kad šios patikrintų patalpas. Atvykusi cheminių incidentų likvidavimo tarnyba aptvėrė teritoriją ir nedelsiant ėmėsi surinkti gyvsidabrį.

Šiuo metu specialistai matuoja koncentraciją. Iš namo evakuoti 2 gyventojai. Jeigu koncentracija viršys leistinas normas, butus teks palikti ir kitiems namo gyventojams.

Moterį, kuri laiptinėje aptiko sudaužytą butelį, išsivežė kriminalinės policijos darbuotojai. Įtariama, pasak lrytas.lt, kad tai gali būti kerštas gyventojai už nenorą parduoti butą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder