Užpulti patruliai ginklų neišsitraukė

Užpulti patruliai ginklų neišsitraukė

Visą naktį girtavusių ir aplinkiniams miegoti neleidusių jaunų vyrų drausminti paryčiui atvykę Tauragės policininkai sulaukė netikėto aršaus pasipriešinimo. Užpulti pareigūnai realiai įvertino situaciją ir net nukentėję tarnybinių ginklų nepanaudojo. Chuliganus pavyko sutramdyti tik sulaukus į pagalbą atskubėjusių kolegų.

  1 2  
Tauragės apskrities VPK viršininkas Marius Draudvila sako, kad tokio aršaus chuliganų pasipriešinimo pareigūnai sulaukia nedažnai. Redakcijos archyvo nuotr.

 

Sekmadienio rytą Tauragės apskrities VPK areštinėje atsidūrė šeši vietos gyventojai. Gerai pareigūnams žinomiems jauniems vyras gresia baudžiamoji atsakomybė už pasipriešinimą policijai. Pranešimą apie Dainavos gatvėje esančio namo bute visą naktį girtavusią ir triukšmavusią kompaniją policija gavo jau išaušus, apie 6 val. Atvykę du pareigūnai kelis aktyviausiai nusiteikusius triukšmadarius nusivedė prie lauke stovinčio savo automobilio. Po akimirkos draugams į pagalbą atskubėjo kiti girtavusios kompanijos nariai. Aršiai nusiteikę girti vyrai sukėlė konfliktą ir užpuolė policininkus, tad šiems teko ne tik kviesti pastiprinimą, bet ir gintis.

Pasak Tauragės apskrities VPK viršininko Mariaus Draudvilos, įvyko tikriausios grumtynės. Siekdami nuraminti užpuolikus, Reagavimo skyriaus patruliai bandė panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser“, tačiau vienas iš jų jį pasikėsino atimti. Tuo metu prietaisas suveikė ir elektros impulsų kliuvo pačiam policininkui. Iš rankų paleistą „Taser“ pagriebė vienas iš pasipriešinusiųjų asmenų, tačiau netrukus jį numetė. Tuo metu jo bendras trenkė per galvą kitam policininkui teleskopine lazda. Chuliganai sulaikyti, kai į įvykio vietą atskubėjo dar du policininkų ekipažai ir jėgos tapo lygios.

„Tokio aršaus pasipriešinimo sulaukiame tikrai nedažnai. Sulaikyti ir į areštinę uždaryti ne tik du aktyviausi asmenys, bet ir keturi jų draugai. Visi jie ne kartą yra turėję įvairiausių nemalonumų su teisėsauga. Juos tramdę policininkai jaučiasi gerai. Jie nukentėjo nestipriai ir jokių pasekmių nebus“, - „Vakaro žinioms“ sakė M.Draudvila.

Aktyviausiai priešinęsis 30-metis tauragiškis į alkotesterį įpūtė 0,94, nuo jo neatsilikti stengęsis 25 metų bendras - 1,73 alkoholio promiles. Tauragės apskrities policininkų vado teigimu, užpultiems pareigūnams būtinybės panaudoti tarnybinį ginklą nebuvo.

„Tarnybinis ginklas naudojamas tik kraštutiniu atveju. Policininkai realiai įvertino situaciją. Viskas vyko miesto teritorijoje, žinota, kad kolegos į pagalbą atskubės labai greitai. Pasipriešinę asmenys nebuvo ginkluoti nei šaunamaisiais, nei kokiais kitais ginklais. Tokiems atvejams ir turimos specialiosios priemonės, kurias ir panaudojo“, - patikino M.Draudvila.

Sulaikytų ir į areštinę uždarytų įtariamųjų suimti nebus prašoma. Pareigūnai stengsis kuo greičiau baigti pradėtą ikiteisminį tyrimą ir perduoti baudžiamąją bylą teismui.

„Ir patys sulaikyti asmenys išsiblaivę greičiausiai supras ką pridarė. Kai galva šviesesnė, tai kitą dieną viskas jau kitaip atrodo“, - konstatavo Tauragės apskrities VPK viršininkas M.Draudvila.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder