Užkietėjusius brakonierius išdavė jų tinklai

Užkietėjusius brakonierius išdavė jų tinklai

Vykdant sustiprintą žuvų išteklių apsaugos kontrolę, vasario 25 d. reido metu Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tikrindami vandens telkinius Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, Krokų lankos ežere rado tris statomus tinklus. Buvo nuspręsta, pasitelkus į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, surengti pasalą. Neilgai laukus, apie 19.30 val., automobiliu į stebimą vietą atvyko du asmenys, iš kurių vienas pripučiama valtimi išplaukė traukti tinklų, o kitas liko stebėti aplinkos. Jų veiksmai buvo stebimi naudojantis naktinio matymo aparatūra.

Grįžusiam į krantą brakonieriui jo bendrininkas padėjo ištraukti valtį su laimikiu ir tinklais. Viską fiksavę pareigūnai netrukus prisistatė prie jų, ir tie vyrukai buvo sulaikyti už neteisėtą veiklą – žvejybą draudžiamais įrankiais.

Vėliau buvo nustatyta, kad tai Šilutės miesto gyventojai, kurie jau ne pirmą kartą pakliūva Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams už panašius pažeidimus.

Neteisėtos žvejybos metu buvo sugauta: 66 kg kuojų, 5 karšiai, 1 kg karosų, 1 lynas ir 1 lydeka. Už neteisėtą žvejybą Krokų lankos ežere pažeidėjams bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų, jiems taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia apie 1211,25 eurų. Iš brakonierių konfiskuoti statomi tinklai ir pripučiama valtis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder