Už žmonos nužudymą – 12 metų nelaisvės

Už žmonos nužudymą – 12 metų nelaisvės

Klaipėdos apygardos teisme šiandien paskelbtas nuosprendis 44 m. Jonui Zeniauskui, konflikto metu tyčia mirtinai sužalojusiam sutuoktinę. Už šį labai sunkų smurtinį nusikaltimą klaipėdiečiui skirta dvylikos metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų balandį Klaipėdoje. Teismas nustatė, kad J. Zeniauskas būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, ankstyvą rytą pasitikęs sutuoktinę daugiabučio laiptinėje peiliu smogė jai į krūtinę – dūris buvo mirtinas. Maždaug po pusvalandžio mirusią mamą laiptinėje aptiko jos nepilnametis sūnus. Vyrą policija sulaikė tą pačią dieną kolektyviniuose soduose, kur po įvykio šis atsidūrė, jo paties teigimu, būdamas šoko būsenos.

J. Zeniauską kaltu prisipažino, tačiau neigė nusikaltimą padaręs būdamas neblaivus, esą tai buvęs netyčinis veiksmas. Vyro teigimu, jau kurį laiką sutuoktiniai pykosi dėl jo girtavimo, dėl šios priežasties jis buvo varomas iš namų. Klaipėdietis žmoną įtarinėjo neištikimybe. Konflikto būta ir įvykio išvakarėse, teko kviesti policiją. Išprašytas iš buto vyras tą naktį praleido daugiabučio rūsyje, kur buvo jau ne kartą nakvojęs. Tą vakarą jis vartojo alkoholinius gėrimus, alkoholio jo kraujyje rasta ir nužudymo dieną.

Teisėjų kolegija, skirdama bausmę, pažymėjo, kad J. Zeniausko atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą jis padarė būdamas neblaivus ir tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui. Tai, kad vyras prisipažino kaltu ir nuoširdžiai gailisi, pripažinta atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Įvertinęs visas aplinkybes teismas klaipėdiečiui skyrė artimą vidurkiui laisvės atėmimo bausmę. Be to, iš jo priteista per 3 tūkst. eurų laidojimo išlaidų atlyginimo; nužudytosios artimiesiems jis taip pat turės atlyginti iš viso  83 tūkst. eurų neturtinės žalos sumą; nuspręsta tenkinti ir VSDFV Klaipėdos skyriaus civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder