Už žinutes norėjo pasodinti

Už žinutes norėjo pasodinti

Buvusio kandidato į Seimą bandymas siekti bausmės jį prieš rinkimus neva apšmeižusiam asmeniui baigėsi nesėkmingai.

Istorijos ištakos - 2012 metų ruduo, likus vos porai dienų iki rinkimų į Seimą. Ten patekti siekęs Klaipėdos rajono tarybos narys Egidijus Skarbalius sužinojo, jog į mobiliuosius telefonus masiškai siunčiamos trumposios žinutės.

Jų turinys - esą purvo pylimas ant E. Skarbaliaus. Jis tai traktavo kaip įstatymo pažeidimą - trukdymą žmogui pasinaudoti savo teise būti išrinktam. Baudžiamasis kodeksas numato, jog už tai kaltininkas gali būti baudžiamas viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu ar net laisvės atėmimu iki 4 metų.

Teigiama, jog E. Skarbalius numanė, kas platino šias žinutes, dėl to kreipėsi į teisėsaugą ir siekė, jog baudžiamoji byla būtų pradėta privataus kaltinimo tvarka. Vis dėlto pradėtas ikiteisminis tyrimas vėliau buvo nutrauktas, tačiau toks prokuroro sprendimas buvo apskųstas teismui. Klaipėdos rajono apylinkės teismas atmetė E. Skarbaliaus skundą, tačiau tai jo entuziazmo nė kiek nenumalšino - jis nepalankią nutartį skundė aukštesnei instancijai.

Deja, tikslo - nubausti žinučių autorių - siekti sutrukdė ir Klaipėdos apygardos teismas, skundą atmetęs neskundžiama nutartimi.

E. Skarbalius šios istorijos nebuvo linkęs komentuoti - esą pasitraukęs iš didžiosios politikos ir nieko bendro su ja turėti nenorintis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder