Už žiaurų nužudymą - 17 metų nelaisvės

Už žiaurų nužudymą - 17 metų nelaisvės

Šių metų pradžioje Gintališkės kaime po daugybinių smūgių kastuvu žmogų užmušęs 25-erių Stasys Lukavičius ilgam pasiųstas už grotų. Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas vyrui skyrė 17 metų nelaisvės.

Po atlikto tyrimo paaiškėjo, kad sausio pabaigoje nuteistasis su draugais girtavo. Vyrai susipyko, tad S. Lukavičius išėjo namo. Tačiau jam užkliuvo jau anapilin pasiųsto garbaus amžiaus vyriškio sodyba, kur užsukęs trankė duris ir langus.

Nusikaltimas buvo įvykdytas namo šeimininkui išėjus į lauką. Tada S. Lukavičius griebė rastą kastuvą ir vyrą pradėjo mušti. Įtarimų, kad namo šeimininko namuose kažkas įvyko, kilo jo kaimynei. Ji paskambino Platelių seniūnei Danutei Rapolavičienei, kuri nuvykusi į įvykio vietą aptiko gulintį vyrą. Iš karto buvo iškviesta policija.

Pareigūnai nužudyto vyro galvoje pamatė kirstinę žaizdą. Ilgai netrukus po liudytojų apklausos buvo rastas įtariamasis. Jis neneigė padaręs nusikaltimą ir parodė vietą, kur paliko kastuvą.

Ekspertai ant nužudytojo kūno rado daugiau nei 30 sumušimų. Tačiau S. Lukavičius tikino, kad vyrui tiek kartų suduoti negalėjo. Nuteistasis teigė praeityje patyręs avariją, dėl kurios kelias savaites buvo komoje. Neva dėl to jį kamavo nerviniai priepuoliai.

Visgi po atliktos psichiatrinės ekspertizės buvo konstatuota, kad vyras savo veiksmus suvokė ir galėjo juos valdyti.

Prokurorė Edita Mikalainienė teismo prašė žudikui skirti 18 metų nelaisvės. Nuosprendis vyrui turėjo būti paskirtas trečiadienį, tačiau tądien dėl sveikatos sutrikimų jis buvo ligoninėje ir teismas verdiktą atidėjo.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas už žiaurų nužudymą, atliktą chuliganiškomis paskatomis, S. Lukavičiui skyrė 15 metų nelaisvės. Tačiau vyriškis jau anksčiau buvo teistas už savivaldžiavimą ir sunkų sveikatos sutrikdymą, tad teismas bausmę subendrino ir vyrą į belangę pasiuntė 17 metų.

"Manau, kad paskirta bausmė pagrįsta, teisinga. Kaltinamasis nusikaltimo metu vyrui sudavė ne mažiau 19 smūgių kastuvu į įvairias kūno vietas, dėl ko jis patyrė didelį skausmą. Tai buvo mirties priežastis. Tyrimo metu nenustatyta, kaip atsirado kiti 15 sumušimų - galėjo būti suduota rankomis, kojomis. Šį nusikaltimą jis padarė bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu", - sakė prokurorė E. Mikalainienė.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder