Už nužudymą - ilgi metai nelaisvės

Už nužudymą - ilgi metai nelaisvės

Antrą kartą žmogų nužudžiusi 57-erių Rita Sutulienė ilgam keliauja už grotų. Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas žmogžudei skyrė 13 metų laisvės.

Nelaimė įvyko moteriai susikivirčijus su draugu. Esą jis smogė jai į ausį, o ši atgal radijo imtuvu dukart vožė vyriškiui į galvą. Nuteistoji neneigė, kad vyko grumtynės, tačiau paaiškinti, kaip jos rankoje atsidūrė peilis, negalėjo.

Kivirčo metu moteris vyrą subadė - užfiksuoti 6 dūriai peiliu į krūtinę ir nugarą. Dėl pažeistos širdies ir plaučio vyriškis mirė iškart.

Byla Klaipėdos apygardos teisme praėjusį antradienį buvo išnagrinėta per keletą`valandų. Prokuroras prašė R. Sutulienei skirti 14 metų laisvės atėmimo bausmę ir pripažinti ją pavojinga recidyviste.

Teismas nusprendė, kad moteris įkalinimo įstaigoje praleis 13 metų. Į bausmės atlikimo laiką bus įskaičiuotas R. Sutulienės suėmimo terminas nuo rugpjūčio vidurio iki lapkričio pradžios.

"Ar valstybė tokius žmones turi maitinti? Kiek jinai žmonių yra pasiuntusi anapus... Ji bjauri, nedraugiška. Aš su ja irgi kovojau. Žadėjo padegti visus. Ir nuolatos būdavo girta. Puldinėdavo ant žmonių. Galimai mano sugyventinį nunuodijo. Ėjo, viliojo, gal kokių nuodų įpylė... Virdavo "bragę". Ji nenorėjo dirbti, vogė. Žmonės skųsdavosi", - sakė moters kaimynė, teisme krūptelėjusi, kai iš teisėjo lūpų išgirdo žiaurią konflikto įvykių eigą.

Klaipėdos apygardos teismas taip pat tenkino nužudytojo asmens sesers ieškinius - R. Sutulienė jai turės atlyginti 1 100 eurų turtinę ir 10 tūkst. eurų neturtinę žalą. Moteris per 20 dienų gali skųsti sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti moteris kartą žmogžudystę įvykdė 2003 metais. Tąkart ji anapus pasiuntė draugės sugyventinį, kuriam konflikto metu peiliu dūrė į krūtinę. Už nužudymą moteriai buvo skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Prieš nužudymą moteris buvo keletą kartų teista už vagystes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder