Uoste darbo metu vyrui sutraiškytos kojos

Uoste darbo metu vyrui sutraiškytos kojos

Uostamiesčio policija gavo pranešimą iš Klaipėdos universitetinės ligoninės, kad vasario 12 d., 01:09 val. greitosios pagalbos automobilis pristatė 31 metų klaipėdietį, kuris vasario 11 d. apie 23:58 val. Perkėlos gatvėje, uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje, darbo metu buvo sužalotas neaiškiomis aplinkybėmis. Pasak policijos pranešimo - diagnozė: abiejų kojų traiškytiniai lūžiai, vyras gydomas reanimacijos skyriuje.

Dėl nelaimingo nutikimo UAB Klaipėdos konteinerių terminale Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus specialistai pradės tyrimą.

Tyrimas pirmadienį po pietų dar nebuvo pradėtas, nes dar nebuvo gauta oficiali medicinos įstaigos išvada. Nepavyko pakalbėti ir su pačiu nukentėjusiuoju, nes jis ligoninėje miegojo po operacijos.

KKT darbų sausos specialistas Kazimieras Norvaišas kartu su Darbo inspekcijos atstovais apžiūrėjo įvykio vietą.

K. Norvaišas linkęs manyti, jog tai buvo nelaimingas nutikimas darbe. Pasak specialisto, laivo kranui leidžiant atvirą kroviniui krauti skirtą dėžę, ji prispaudė darbininkui koją.

Darbo inspekcijos vyriausiasis darbo inspektorius Arturas Lacitis sakė, kad žmogui sužeistos abi kojos. Kol neatliktas tyrimas, jis išsamiau nekomentavo, kokios priežastys lėmė tokį skaudų įvykį. Inspekcijai kol kas žinomos tik pradinės aplinkybės.

Pasak inspektoriaus, žmogus tiesiog atsirado netinamoje vietoje netinkamu laiku. Nukentėjusysis su kitu darbininku turėjo stebėti krovos procesą ir prie tos dėžės užkabinti grandinių žiedus. Visa tai turėjo būti daroma tuo momentu, kai saugu. Kaip nukentėjusysis atsirado toje vietoje dėžei dar nenusileidus ant žemės, inspekcijos atstovai atsakymo neturi.

Atliekant tyrimą, bus apklaustas ir pats nukentėjusysis, ir visi įvykio liudininkai. Tyrimo esmė - nustatyti visas aplinkybes, kartu ir ar viską teisingai darė darbų organizatoriai ir vykdytojai, ir iš jų išplaukiančias priežastis, t. y., kodėl įvyko nelaimingas atsitikimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder