Uostamiesčio politikai sulaikyti teisėtai.

Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai baigė tarnybinį patikrinimą ir nustatė, kad Klaipėdos policijos pareigūnai nenusižengė įstatymams ir neviršijo savo įgaliojimų sulaikydami du uostamiesčio politikus.
Konfliktas tarp policijos pareigūnų ir dviejų Liberalų demokratų partijos Klaipėdos skyriaus narių Dmitrijaus Lopatino bei Tomo Bielinsko, turinčio dar ir miesto tarybos nario mandatą, kilo sausio 5-osios naktį, po Prezidento rinkimų.
Policijos pareigūnai automobilį, kuriuo važiavo minėti asmenys, sulaikė įtardami, kad vairuotojas yra neblaivus. Klaipėdiečiams nepaklusus pareigūnų reikalavimams, buvo panaudotos ašarinės dujos ir antrankiai.
Vėliau politikai policijos pareigūnus ėmė kaltinti užpuolimu, kreipėsi į Klaipėdos apylinkės prokuratūrą, tačiau ši, išnagrinėjusi skundą, nusprendė, kad pareigūnai tarnybinių įgaliojimų neviršijo ir kelti jiems baudžiamąją bylą atsisakė.
Atlikus tarnybinį patikrinimą Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai savo kolegų veiksmuose taip pat nerado nieko neteisėto. Tyrimo išvados šią savaitę buvo pateiktos uostamiesčio policijos komisariato vadovybei.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder