Trylikametė pagrobimą išgalvojo

Trylikametė pagrobimą išgalvojo

Prieš mėnesį ant kojų sukelti Klaipėdos teisėsaugininkai plušo veltui. Apie pagrobimą, smurtą ir įkalinimą dėl teisme duotų parodymų pranešusi trylikametė klaipėdietė melavo.

Gegužės 12 d. į Klaipėdos apskrities VPK kreipėsi 1978 metais gimusi Kiškėnų kaimo (Klaipėdos rajonas) gyventoja V.B. Moteris papasakojo, kad dieną prieš tai uostamiesčio Taikos prospekte esančioje automobilių aikštelėje pagrobta jos dukra. Neva prie 1997 metais gimusios E.B. priėjo panašaus amžiaus du jaunuoliai ir dvi merginos, jie, panaudoję prievartą, įsodino nepilnametę į juodos spalvos automobilį ir nuvežė iki vieno uostamiesčio daugiabučio namo.

Pastarojo rūsyje pagrobėjai prieš savo auką naudojo smurtą ir reikalavo, kad ši atsisakytų teisme duotų parodymų. Mergaitė rūsyje laikyta visą naktį, tik rytą jai pavyko išsilaisvinti ir pasprukti nuo savo įkalintojų.

E.B. kreipėsi į Klaipėdos vaikų ligoninę, čia jai diagnozuotas galvos sumušimas ir galvos smegenų sukrėtimas.

Ne tik pastaroji aplinkybė iš pradžių abejojusius policininkus privertė patikėti nepilnametės pasakojimu. Kaip vieną iš įtariamųjų ji nurodė paauglę, kuri ją anksčiau iš tiesų buvo sumušusi, o dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prireikė keturių apklausų, kol galiausiai klaipėdietė prisipažino melavusi. Nusikaltimą ji išsigalvojo norėdama pasiteisinti prieš tėvus, kai visą naktį negrįžo namo. O ligoninėje gydytus sumušimus ji patyrė nukritusi nuo laiptų.

Už melagingą pranešimą apie nusikaltimą nepilnametei jokia baudžiamoji atsakomybė negresia, nes ji dar neturi šešiolikos metų.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder