Trečdalis nuteistųjų už grotų kremta mokslus

Trečdalis nuteistųjų už grotų kremta mokslus

Šiemet daugiau nei trečdalis laisvės atėmimo bausmę atliekančių nuteistųjų siekė išsilavinimo ar įgyti specialybę. Nuteistieji renkasi profesinį mokymą, suprasdami, kad pasirinkę paklausią specialybę laisvėje prisitaikys lengviau, rašoma pranešime spaudai.

Visose laisvės atėmimo įstaigose veikia bendrojo lavinimo mokyklų konsultaciniai punktai ir beveik visose (išskyrus Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą, Šiaulių tardymo izoliatorių ir Kauno tardymo izoliatorių) – profesinės mokyklos.

Šiais mokslo metais pagrindinio ar vidurinio išsilavinimo siekė 1303 nuteistieji (19 proc.), o specialybę norėjo įgyti 1172 nuteistieji (17 proc.). Mokslus pabaigė ir tai patvirtinančius pažymėjimus gavo 1305 nuteistieji (19 proc.), iš jų – 215 pagrindinio ir vidurinio išsilavinimo, 1090 – profesinės mokyklos.

Nuteistieji turi galimybę mokytis suvirintojo, siuvinių gamintojo, kompiuterių operatoriaus, staliaus, statybininko, virėjo, kirpėjo, duonos gaminių kepėjo ir pan. profesijų. Kasmet siūlomų įgyti profesijų pasirinkimas šiek tiek kinta priklausomai nuo jų paklausos darbo rinkoje, mokymą vykdančių įstaigų galimybių.

Šiuo metu apie 6900 atlieka laisvės atėmimo bausmę. Daugiausiai (38 proc.) nuteistųjų turi vidurinį išsilavinimą, 36 – pagrindinį, beveik penktadalis nuteistųjų baigė tik pradinę mokyklą, 6 proc. laisvės atėmimo bausmę atliekančių asmenų turi aukštesnįjį ar aukštąjį išsilavinimą ir vos 1 proc. – be išsilavinimo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder