Traukinys užkeikto ruožo neįveikė

Traukinys užkeikto ruožo neįveikė

Vakar specialistai dar negalėjo įvardyti tikslios traukinio avarijos Pagėgių savivaldybėje priežasties. Vagonai nuo bėgių šioje vietoje nurieda jau ne pirmą kartą.

Avarija sekmadienį 13.55 val. įvyko tarpstotyje Tauragė-Pagėgiai, 135-ame kilometre. Ties Gūdų kaimu nuo bėgių nuriedėjo 22 prekinio traukinio vagonai. Sveiki liko tik penki, likę sukrito vienas ant kito ir buvo sumaitoti. Per incidentą žmonės nenukentėjo. Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovės Ingos Čiuberkytės teigimu, vakar nelaimės priežastys dar nebuvo aiškios. Įvykį tiria speciali bendrovės darbo grupė. Eismas šiuo geležinkelio ruožu uždarytas, jame darbuojasi ir avarijos padarinius likviduoja iš uostamiesčio bei Šiaulių atvykę du gelbėjimo traukiniai su specialia įranga.

Iš Klaipėdos į Radviliškį važiavęs traukinys pavojingo krovinio nevežė. Informacija, kad vienoje cisternoje galėjo būti dyzelinas, nepasitvirtino. Į įvykio vietą žmonių iškviestus Pagėgių ugniagesius geležinkelininkai informavo, kad viename konteineryje vežti maišai (po 1 toną) su talio rūgštimi. Vienam maišui iškritus, talio rūgštis išbyrėjo. Dar dviejuose vagonuose gabenti plastiko maišeliams gaminti skirti milteliai, kiti vagonai buvo tušti. Aplinkosaugos specialistai informavo, kad pavojaus aplinkai nėra. Ugniagesių pagalbos įvykio vietoje neprireikė.

Pasak vietos gyventojų, šis geležinkelio ruožas yra tarsi užkeiktas, nes čia dėl nemažo bėgių lanksto įvyko ne viena avarija. Nuo bėgių riedėjo ir virto ne tik vagonai su nepavojingais kroviniais, bet ir gabenantieji chemines medžiagas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder