Tikrins, ar nepilnamečiams neparduodamas alkoholis

Tikrins, ar nepilnamečiams neparduodamas alkoholis

Siekdami užkardyti pažeidimus, susijusius su alkoholinių gėrimų pardavimu nepilnamečiams bei vartojimu, pirmadienį Klaipėdos policininkai pradeda lankytis prekybos centruose.

Jie primins pardavėjams ir apsaugos darbuotojams apie draudimus parduoti alkoholinius gėrimus nepilnamečiams, bei atkreips dėmesį į asmenis, kurie stengsis nupirkti ar perduoti nepilnamečiams alkoholį ar tabako gaminius, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Rugsėjo 1-ąją, pirmąją naujų mokslo metų dieną, Lietuvoje draudžiama prekiauti alkoholiu. Analizuodami ankstesnių metų situaciją, policininkai išsiaiškino, jog nepilnamečiai alkoholiniais gėrimais apsirūpina iš anksto – rugpjūčio pabaigoje. Todėl nuo pirmadienio iki trečiadienio policininkai apsilankys prekybos centruose.

Pasitelkdami policijos rėmėjus, policininkai visą rugsėjį taip pat organizuos tikslines policines priemones. Jomis siekiama užkardyti alkoholinių gėrimų vartojimą ir girtų nepilnamečių pasirodymą viešosiose vietose.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų, pasilinksminimo vietoms, taip pat atokesnėms vietoms (poilsio zonoms, skverams, parkams, švietimo įstaigų teritorijoms ir jų prieigoms), kuriose gali girtauti (svaigintis ir pan.) nepilnamečiai ir kiti asmenys.

„Pareigūnai principingai reaguos į visus, su alkoholio vartojimu susijusius teisės pažeidimus“, – rašoma policijos pranešime.

Gyventojų prašoma pastebėjus nepilnamečius vartojant alkoholinius gėrimus ar asmenis, kurie ketina jaunuoliams nupirkti ir (ar) kitaip perduoti alkoholinius gėrimus ar tabako gaminius, informuoti policijos pareigūnus.

Policija žada užtikrinti asmens, pranešančio apie pastebėtą teisės pažeidimą anonimiškumą. Prašoma skambinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonu 8-800 60202.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder