Telefonas išdavė, kas įvyko prieš manekenės žūtį

Telefonas išdavė, kas įvyko prieš manekenės žūtį

„Siaubinga suvokti, kad mano vaiką galėjo prievartauti, mušti ir nužudyti“, – tyliai ištarė vilnietė Daiva Didžiūnaitytė, kai paaiškėjo naujų jos dukters manekenės Dovilės žūties Klaipėdoje aplinkybių.

Viešbučio kambaryje nuo lovos buvo skubiai nuimta paklodė, plaunamos stiklinės, valomas stalas.

Tuo pat metu prie viešbučio ant šalto grindinio gulėjo merginos kūnas, o šalia – telefonas „iPhone 7 Plus“.

Kam tą vakarą ketino skambinti daili aukšta mergina, gerai pažįstama iš mados žurnalų? Galbūt ji skubėjo prašyti artimųjų arba draugų pagalbos? O gal ketino susisiekti su policija ir pranešti, kad su ja buvo pasielgta žiauriai?

Tačiau telefono numerio ji nesurinko. Manekenės, sėkmingai siekusios karjeros užsienyje, gyvenimas baigėsi kryčiu iš viešbučio balkono.

Paskutiniai žodžiai, kuriuos ji galėjo girdėti, buvo ištarti pažįstamu vyrišku balsu: „Ateik čia na..., kur tu eini bl...“

Ant grindinio nukritusios merginos kūną, apgaubtą tamsios spalvos drabužiais, pastebėjo praeivis. Jis iš karto paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Netrukus iš viešbučio išpuolė vyriškis ir prisiartino prie telefono. Tačiau praeivis, kuris buvo iškvietęs pagalbą, neleido jam nuo grindinio paimti „iPhone“.

Iš viešbučio išnėrė dar vienas vyriškis. Rankose jis nešėsi ryšulį, primenantį susuktą paklodę. Vyras nė nestabtelėjo prie kūno – jis pasipustė padus.

Kai į šį viešbučio kambarį įėjo pareigūnai, jis atrodė tvarkingas. Daiktų, kurie galėjo padėti išnarplioti merginos mirties paslaptį, nebuvo.

Tačiau paslėpti absoliučiai visų pėdsakų neįmanoma. O iš likusių jau galima dėlioti mozaiką, ir tada ima aiškėti tragedijos vaizdas.

Turėjo intymių santykių

22 metų manekenės D.Didžiūnaitytės paskutinės gyvenimo valandos buvo dramatiškos. Jos baigėsi kryčiu iš viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto.

Iš pradžių pareigūnai manė, kad 2017-ųjų lapkričio 20 dieną viešbutyje įvyko nelaimingas atsitikimas arba savižudybė.

Tačiau nebuvo jokių ženklų, kad manekenė būtų buvusi nelaiminga ar ją kas nors būtų slėgę.

Italijos mados sostine vadinamame Milane D.Didžiūnaitytė turėjo gerą darbą, mylimąjį ir ateities svajonių.

Lietuvė buvo jau nusipirkusi bilietus į Ispaniją ir Maroką, kur planavo keliauti su tėvais ir širdies draugu italu.

Kad tai nebuvo įprastas nelaimingas atsitikimas, liudija ir naujos aplinkybės, kurios paaiškėjo iš ekspertizių išvadų.

Jos verčia pareigūnus praplėsti tyrimo ribas.

Teismo medicinos specialistų atlikta DNR ekspertizė patvirtino, kad prieš pat mirtį su manekene buvo intymiai santykiaujama. Ar tai buvo daroma prievarta? Tikėtina, nes tai darė ne tas vyriškis, kuris ją atsivežė į Klaipėdą.

Jis nė neneigia, kad irgi turėjo intymių santykių su manekene.

Bet būtent šis vyras, rodęs merginai išskirtinį malonų dėmesį, vėliau ją galėjo parduoti už pinigus.

Buvo paveikta narkotikų

Modelių agentas Massimo likus dienai iki manekenės žūties gavo žinutę: „Aš turiu problemų.“ Italas nė nenumanė jai gresiančio pavojaus.

Neseniai Vilniuje buvo praūžęs įspūdingas dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos šou, kurio mados pakyla ėjo ir Dovilė. Būtent dėl šio renginio ji ir buvo iš Milano atvykusi į Vilnių.

D.Didžiūnaitytė iš Klaipėdos savo agentui nusiuntė dar ir nuotrauką, kurioje matyti mėlynėmis nusėtos kojos. Agentas pažadėjo greitai atvykti ir padėti.

Didelės grėsmės nenujautė ir D.Didžiūnaitytės draugės, gavusios jos žinutes, siųstas iš Klaipėdos viešbučio.

Matyt, ir pati manekenė iki paskutinių valandų nesuvokė, į kokias pinkles pakliuvo.

Klaipėdoje Dovilė įsiamžino asmenukėje. Po jos mirties išvydę šią nuotrauką artimieji buvo šokiruoti. Manekenė atrodė pervargusi, iškankinta nemigos, pavargusiomis akimis.

Gerokai vėliau iš kraujo tyrimų išvadų žuvusiosios artimieji sužinojo, kad D.Didžiūnaitytė buvo stipriai paveikta narkotikų.

Buvo vartota ne viena narkotinė medžiaga. Tarp jų – ir gama hidroksibutiratas (GHB), dar vadinamas „oksiku“ arba prievartavimo narkotiku.

Artimieji neabejoja: Dovilė ne pati pirko tuos narkotikus. Iš Vilniaus į Klaipėdą ji buvo išvykusi neturėdama nei pinigų, nei banko kortelių. Buvo pasiėmusi tik mažą rankinę ir telefoną.

Lemtinga pažintis dūzgėse

Manekenės telefone buvo ir nuotraukų iš J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymo, vykusio 2017-ųjų lapkričio 9-ąją.

Ant pakylos D.Didžiūnaitytė pasirodė su permatoma suknele, puošta juodomis žvaigždėmis.

Po kolekcijos pristatymo manekenės nuvyko į prabangų restoraną, kur vyko dūzgės. Ten aplink D.Didžiūnaitytę sparną ėmė rėžti 36 metų klaipėdietis prodiuseris Ričardas Pinikas.

Dovilė nesikratė simpatiško vyro draugijos, bendravo su juo draugiškai.

Vakarėliui baigiantis prodiuseris pasiūlė vykti pas Dovilę, o jos draugė nutarė nepalikti jų vienų ir vykti kartu.

Kompanija nuvyko į D.Didžiūnaitytės namus sostinėje.

Bičiulė po kurio laiko nuėjo miegoti, bet pabudo nuo triukšmo. Dovilė buvo praradusi koordinaciją. Draugė išvydo du buteliukus ir suprato, kad tai „oksikas“.

„Nemosikuok jais“, – pasakė ji prodiuseriui.

Žinutės sukėlė nerimą

Lapkričio 10-osios vakarą R.Pinikas ir D.Didžiūnaitytė išsiruošė į naktinį klubą. Dovilė paprašė bičiulės vykti kartu. Draugė nenorėjo tęsti linksmybių, bet prodiuseris neatlyžo: „Taryboje nedalyvausi? Varysi, ir viskas.“

Naktiniame sostinės klube trijulė pramogavo iki paryčių.

Apie 5 valandą ryto R.Pinikas iškvietė taksi ir Dovilės draugės du kartus primygtinai paklausė, kur ją nuvežti. Ji pasakė savo namų adresą.

Lapkričio 12-ąją D.Didžiūnaitytė turėjo išskristi į Milaną, bet atsidūrė Klaipėdoje.

„Viskas verčiama ant manęs. Bet mes ten važiavome ne dviese, o keturiese. Dovilei patiko Klaipėdoje su manimi būti“, – yra sakęs prodiuseris, paklaustas, kodėl manekenė neišvyko į Milaną.

Galbūt pasaulis Dovilei atrodė rožinių spalvų ir ji pamanė, kad mezgasi nauja meilė? Kaip ji būtų nusivylusi, jei būtų žinojusi tiesą. Prodiuseris vedęs, o po Dovilės žūties puolė aiškinti, kad nė neketino megzti rimtų santykių.

Dovilės namuose jis atsitiktinai paliko lėktuvo bilietus į Egiptą, iš kur po atostogų, praleistų su šeima, grįžo tiesiai į J.Statkevičiaus šou.

Nuvykusi Į Klaipėdą D.Didžiūnaitytė netrukus draugei parašė, kad neturi pinigų ir nežino, kaip grįžti į Vilnių. Po kurio laiko iš Klaipėdos į sostinę atskriejo žinutė, kad prodiuseris neleidžia jai miegoti.

Viešbučio kambarį buvo užsakęs R.Pinikas. Jis tikino, kad Dovilė Klaipėdoje nebadavo, – jie eidavo ir pramogauti, ir pavalgyti.

Skundėsi keistu elgesiu

„Bliamba, nežinau, ką daryti. Jam jau visai blogai“, – dar vieną žinutę iš Klaipėdos D.Didžiūnaitytė nusiuntė draugei.

Paskambinusi Dovilė pasiguodė, kad jai baisu ir kad R.Pinikas elgiasi keistai. Manekenė pokalbį greitai baigė, nes į kambarį kažkas įėjo.

Draugė puolė skambinti ir siųsti žinutes R.Pinikui – klausinėjo, kur yra Dovilė, sakė, kad jos ieško artimieji, agentūros atstovai.

„Atsikabinkit nuo manęs“, – atskriejo prodiuserio žinutė lapkričio 14-osios vakarą.

Vėliau, jau po Dovilės laidotuvių, jos draugė susimąstė apie dūžtančias svajones: „Merginoms gali būti žadamas dangus, dovanojamos rožės. Pasaulis joms atrodys rožinis. Bet tai gali būti tiktai žiauri apgaulė.“

Nusekė paskui į balkoną

Lemtingą lapkričio 20-ąją tame pačiame viešbučio kambaryje su D.Didžiūnaityte buvo medikas rezidentas Aivaras Miltenis, draugų vadinamas Daktaru.

Jis neva buvo iškviestas išblaivinti – pastatyti lašelinės, tačiau tikslas greičiausiai buvo kitas.

Iš prodiuserio telefono tą savaitę jam buvo atskriejusi žinutė – kvietimas į viešbutį, kur esą yra atvykusių mergaičių iš Vilniaus.

A.Miltenis atvyko po pietų. R.Pinikas išėjo, o po to buvo kelis kartus trumpam grįžęs. Galbūt jis atnešė narkotikų – kokaino?

Teismo medicinos ekspertai D.Didžiūnaitytės kraujyje rado ir šių narkotikų.

Tačiau kodėl tą dieną prireikė duoti manekenei dar ir „oksiko“, vadinamojo prievartavimo narkotiko? Galbūt ji norėjo tik linksmintis ir pasakė „ne“ intymiems santykiams su dar vienu vyru, o atsipeikėjusi ėmė suvokti, kad prieš ją buvo panaudota prievarta?

Jeigu mergina tai suvokė, galėjo įvykti konfliktas. Vienas kambaryje buvusių vyrų, siekdamas merginą įbauginti, prieš ją pakėlė ranką.

Manekenė svirduliuodama, galbūt verkdama išėjo iš kambario. Paskui ją nuskubėjo R.Pinikas.

„Jeigu tik galėčiau atsukti laiką, padaryčiau viską, kad jos neišleisčiau iš kambario.

Iki šiol jaučiuosi labai blogai, sulaukiau grasinimų.

Visą tą dieną su Dovile buvo Aivaras. Aš buvau grįžęs į kambarį du kartus trumpam – paimti antspaudo ir kitų daiktų. Aš tvarkiausi savo reikalus. O tame kambaryje vyko dūzgės, kuriose dalyvavo Dovilė ir Aivaras.

Nežinau, kas įvyko balkone, – gal ji rūkė cigaretę ir persisvėrė. Man atrodo, įvyko nelaimingas atsitikimas“, – po pusmečio tylos „Lietuvos rytui“ prabilo R.Pinikas.

Tačiau teisėsauga nelinkusi tikėti tokia versija – prodiuseriui jau pareikšti įtarimai ne tik dėl privedimo prie savižudybės, bet ir dėl narkotikų platinimo.

Žurnalistai ne kartą bandė pakalbinti ir kitą tos dramatiškos dienos veikėją – A.Miltenį, bet jis atšaudavo, kad nenori nieko komentuoti.

Vienos Klaipėdos kavinių svečiai po tragedijos girdėjo, kaip vyras, labai panašus į mediką, pasakė: „Jis ją stopudovai išmetė.“

O rezidentą pažįstantis klaipėdietis žurnalistei parodė pusantrų metų senumo žinutes, kuriose minimi narkotikai. Pašnekovas tvirtino, kad jas rašė A.Miltenis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder