Teismui perduodama Sausio 13-osios byla

Teismui perduodama Sausio 13-osios byla

Generalinė prokuratūra teismui perduoda Sausio 13-osios bylą. Tai reikšmingiausia ir didžiausia Lietuvos teisėsaugos istorijoje byla, pažymi prokuratūra.

Apie šią bylą pirmadienį informaciją pateiks laikinasis generalinis prokuroras Darius Raulušaitis.

Prokurorai pernai lapkritį paskelbė, kad šioje byloje yra 69 įtariamieji. Tai Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai, dauguma jų gyvena užsienyje ir turbūt bus teisiami už akių.

Vienas iš įtariamųjų - Lietuvoje suimtas Rusijos pilietis, buvęs sovietų karininkas Jurijus Melis. Prokurorų duomenimis, Rusijos pilietis buvo viename iš tankų sovietams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą.

Proceso dalyviai susipažinti su bylos medžiaga turėjo iki šios vasaros. Pastaruoju metu byloje buvo rašomas kaltinamasis aktas.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

1999 metais Sausio 13-osios byloje dėl antivalstybinių organizacijų kūrimo ir kitų nusikaltimų kalėti buvo nuteisti šeši asmenys - Mykolas Burokevičius, Juozas Jarmalavičius, Juozas Kuolelis, Leonas Bartoševičius, Stanislavas Mickevičius ir Jaroslavas Prokopovičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder