Teismas nutraukė Jono Radzevičiaus priežiūrą

Teismas nutraukė Jono Radzevičiaus priežiūrą

Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos probacijos tarnybos Vilniaus probacijos skyriaus teikimą dėl televizijos laidų ir renginių vedėjo Jono Radzevičiaus priežiūros nutraukimo prieš terminą.

Teikime nurodoma, kad Vilniaus probacijos skyrius J. Radzevičiaus elgesį kontroliuoja nuo 2015 m. kovo 3 d. Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu teismo paskirtą įpareigojimą būti namuose nuo 00.00 val. iki 06.00 val. jis vykdo, apie išvykimus už Vilniaus miesto ribų praneša, neužfiksuota faktų, kad vartotų psichiką veikiančias medžiagas ar vairuotų transporto priemonę, dirba pagal individualios veiklos vykdymo pažymą, duomenų apie patraukimą baudžiamojon atsakomybėn nėra, administracinių nusižengimų neturi.

Teismas atsižvelgė į tai, kad J. Radzevičius faktiškai yra atlikęs tris ketvirtadalius probacijos termino, nepažeidė jos sąlygų. Teismas mano, kad probacijos tikslai gali būti pasiekti ir be tolimesnės probuojamojo priežiūros, todėl J. Radzevičiaus priežiūrą nutraukė prieš terminą. 

J. Radzevičiui paskirta baudžiamojo poveikio priemonė - nevairuoti transporto priemonės - lieka galioti. 

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama.

Tragiškai pasibaigusi avarija įvyko 2014 metų liepos 4-osios rytą. Policijos pareigūnai nustatė, kad J. Radzevičius, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino greičio ir nesustojo prieš ją. Įvažiavęs į pėsčiųjų perėją, partrenkė ir sužalojo į ją žengusį vyriškį, kuris nuo eismo įvykio metu patirtų kūno sužalojimų mirė ligoninėje. J. Radzevičiui buvo nustatytas 2,53 promilės girtumas. Narkotinių medžiagų pėdsakų J. Radzevičiaus kraujyje nerasta.

J. Radzevičius iš karto pripažino savo kaltę ir neneigė avarijos aplinkybių, todėl jo bylą teismas išnagrinėjo pagreitinta tvarka. Teismas J. Radzevičiui skyrė 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant 3 metams. Bausmės vykdymas baigiasi kitų metų vasarį. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder