Teismas nuteisė Romą Zamolskį 16 metų kalėti

Teismas nuteisė Romą Zamolskį 16 metų kalėti

Jekaterinburgo Verch Isetsko rajono teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį trims organizuoto nusikalstamumo grupės nariams - Romui Zamolskiui, Valerijui Povarovui ir Michailui Klokui. Kaunietis R. Zamolskis nuteistas 16 metų kalėti, V. Povarovas ir M. Klokas už grotų praleis atitinkamai 11 ir 4 metus. Apie tai naujienų tarnybai "Uralinformbiuro" pranešė teismo spaudos tarnyba.

Be to, nukentėjusiam verslininkui Aleksandrui Kasjanovui ir jo sutuoktinei priteista kompensacija moralinei žalai atlyginti: R. Zamolskis ir V. Povarovas turės sumokėti po vieną milijoną rublių, o M. Klokas - 600 tūkstančių rublių.

Nuo 1999 metų liepos iki 2004 metų spalio nuteistieji įvykdė keturis plėšimus, aštuonias vagystes, sukčiavimo ir kitus nusikaltimus. 2004 metais jie pasikėsino į Jekaterinburgo verslininko gyvybę. Nusikaltėliai prie jo buto Kraulio gatvėje susprogdino kovinę granatą.

2003-2006 metais R. Zamolskis, susimokęs su kitais bendrais, kurie buvo nuteisti anksčiau, vykdė privačių asmenų ir komercinių organizacijų turto vagystes. Pavyzdžiui, 2003 metais bendrininkai užpuolė laikrodžių parduotuvę "Laiko studija", iš kurios pavogė brangius šveicariškus laikrodžius. R. Zamolskis tada išprievartavo parduotuvės sargę.

R. Zamolskiui daugiau nei dešimt metų buvo paskelbta tarptautinė paieška dėl Lietuvos teritorijoje įvykdytų samdomų žmogžudysčių. 2003 metais, būdamas Rusijoje, jis buvo nuteistas pagal Baltačiovo dokumentus. 2014 metais R. Zamolskis buvo sulaikytas Jekaterinburge. Pirmą kartą Baltačiovo pavarde pasivadinusį R. Zamolskį Rusijos teisėsaugininkai bandė sulaikyti 2013 metų vasarą Čeliabinsko srityje. Pamatęs pasalą R. Zamolskis pradėjo atsišaudyti ir paspruko automobiliu, kurį vėliau paliko, ir pasislėpė miške. Jo namuose tąkart aptiktas visas ginklų arsenalas, o pats namas buvo įrengtas taip, kad jame teisėsaugininkų užkluptas žmogus galėtų ilgai gintis ir atsišaudyti.

Kaip praneša uralinform.ru, R. Zamolskis bausmę privalės atlikti griežtojo režimo pataisos kolonijoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder