Teismas nubaudė Liną Karalių dėl vairavimo neturint teisės vairuoti transporto priemonę

Teismas nubaudė Liną Karalių dėl vairavimo neturint teisės vairuoti transporto priemonę

Šiandien Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo- Linas Karalius, buvo kaltinamas tuo, kad 2013 m. birželio 8 d. Vilniuje vairavo motociklą, neturėdamas teisės vairuoti tos kategorijos transporto priemonę.

Vairuotas motociklas neįregistruotas nustatyta tvarka, neapdraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Tokiais savo veiksmais L. Karalius pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir padarė administracinius teisės pažeidimus, numatytus LR ATPK 128 str. 1 d., 123 str. 1 d., 123 str. 5 d..

Teismas, skirdamas administracinę nuobaudą, atsižvelgė į padaryto pažeidimo pobūdį, pavojingumo laipsnį, pažeidimo padarymo aplinkybes, į pažeidėjo asmenybę – baustas administracine tvarka, nuolat pažeidinėja Kelių eismo taisyklių reikalavimus. Administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens Lino Karaliaus administracinę atsakomybę lengvinanti aplinkybė – prisipažino padaręs pažeidimą ir nuoširdžiai gailėjosi. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – pakartotinai per metus padarytas tokios pačios rūšies teisės pažeidimas, už kurį asmeniui jau buvo paskirta administracinė nuobauda.

Teismas nutarė pripažinti L Karalių kaltu už aukščiau nurodytus administracinius teisės pažeidimus ir paskyrė subendrintą – 1100,00 Lt baudą.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder