Teismas ašaromis netiki.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį išklausė triskart už vagystes teistas Povilas Jencius (gim. 1956 m.). Šįsyk nusikaltimas kur kas sunkesnis ir bausmė griežtesnė. Vyriškis nuteistas už tai, kad praėjusių metų lapkričio 19 dienos vakarą Klaipėdos rajono Šventvakarių kaime itin žiauriai nužudė savo sugyventinę Ireną Suslovą.
Už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis teismas skyrė Povilui Jenciui 12 metų nelaisvę griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje.
Trejus metus su Irena Suslova gyvenęs Povilas Jencius, būdamas girtas, moterį daužė ilgai - kumščiais, nenustatytais daiktais, spardė kojomis. Daugiau nei 30 smūgių kliuvo ne tik į galvą, bet į krūtinę, pilvą. Buvo sumuštos smegenys, sulaužytas krūtinkaulis, šonkauliai, plyšo pilvo organai. Išsivysčius ūmiam vidiniam nukraujavimui, trauminiam hemoraginiam šokui, moteris apie 2 val. nakties įvykio vietoje mirė.
Povilas Jencius nepripažino savo kaltės, teigė, jog sugyventinė tą vakarą išėjusi parnešti naminės degtinės ir grįžusi namo jau kažkieno primušta. Tačiau teismo medicinos ekspertas paneigė jo versiją - po tokių sužalojimų moteris negalėjusi vaikščioti.
Be to, ir liudytojai parodė, jog tą vakarą Irenos Suslovos bute girdėjo ne tik jos sugyventinio piktus žodžius, bet ir duslius smūgius. Teisiamasis aiškino, jog jis kalbėdamas pagaliu lankstė aliuminio metalą, tačiau įvykio vietoje stambių metalo gabalų nerasta, tik smulkūs vamzdeliai.
Tyčia suduodamas smūgius Povilas Jencius turėjo žinoti, jog sukelia moteriai didelį skausmą, jog ji gali mirti. Tačiau tai jo nesustabdė. Prisiminęs mirusią sugyventinę teisme jis braukė ašaras. Ir bandė išvengti bausmės pateikdamas melagingą įvykio versiją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder