Teisiamųjų suole - prokuroro sūnus.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje jautienos krovinio vagyste iš teritorinės muitinės "Kuršių" posto teritorijoje stovėjusio vilkiko kaltinamas ir 26-erių metų Saulius Dirkstys, Klaipėdos apygardos prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausiojo prokuroro Vytauto Dirksčio sūnus.
Kartu su juo - dar keturi buvę UAB "Notaja" darbuotojai - Valdas Čėsna (gim. 1960 m.), Eugenijus Jucys (gim. 1971 m.), Darius Baltrušaitis (1973 m.), Antanas Misevičius (gim. 1974 m.).
Praėjusių metų rugsėjį Klaipėdos VPK Jūrų uostos policijos pareigūnai gavo pranešimą apie šaldytos jautienos krovinio, gabento iš Danijos, vagystę. Į policiją kreipėsi krovinių ekspedijavimo firmos "Litfrachttrans" atstovas, kuris pastebėjo, kad yra pakeistos per naktį muitinės posto teritorijoje stovėjusio vilkiko plombos.
Jis pareikalavo, kad visas treileryje buvęs krovinys būtų perskaičiuotas muitininkų akivaizdoje. Tai padarius paaiškėjo, kad per naktį dingo 76 dėžės, kuriose buvo po 23,5 kilogramo šaldytos jautienos. Beveik 1790 kg mėsos buvo įvertinta 7302 litais.
Kaltinimas vagyste (LR BK 271 str. 2 dalis) buvo pateiktas muitinės teritoriją saugančios privačios saugos tarnybos "Notaja" darbuotojams ir kurį laiką joje dirbusiam Sauliui Dirksčiui.
Nustatyta, kad mėsa buvo parduota Šilutės rajone registruotos individualios įmonės "Žara" savininkui Sigitui Miliauskui.
Teismas jau apklausė visus teisiamuosius. E. Jucys, D. Baltrušaitis, A. Misevičius, S. Dirkstys neneigia savo kaltės, tik tvirtina vogę mažesnį, nei užfiksuota kaltinime, kiekį. V. Čėsna pagal pareikštą kaltinimą neprisipažįsta.
Kadangi įvykio vietos apžiūros protokole užfiksuotas kitas pavogto krovinio kiekis, be to, skaičius protokole pataisytas, teismas krovinio kiekį ir vertę tikslinasi, apklausdamas protokolą pasirašiusius pareigūnus.
UAB "Notaja" direktorius Nerijus Toliušis teismui liudijo, jog valstybei padarytą žalą - apie 5 tūkst. Lt, nesumokėjus už krovinį muito, atlygino pats, paskui pinigus atsiėmė iš savo įmonės kasos. Teisiamųjų tvirtinimu, ji atlyginta iš jų sąskaitos, mat už mėnesėį darbo jie nėra gavę atlyginimo.
Byla toliau bus nagrinėjama rugsėjo 18 dieną. Bus iškviesta liudyti dar viena pareigūnė, susipažinta su bylos medžiaga, o netrukus ir paskelbtas nuosprendis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder