Teisiamojo prašymą nubausti kuo griežčiau - patenkino.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį Tauragės r. Lauksargių apylinkės gyventojo Jono Serapino nužudymu kaltintiems 25-erių metų kauniečiui Jurui Marozui ir jo bendraamžiui, nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjusiam Sauliui Krumpolcui, kilusiam iš Šilutės rajono.
Praėjusių metų rugpjūčio 9 dieną į Tauragės rajono Lauksargių apylinkės kaimą aplankyti krikštamotės iš Anykščių rajono, kur glaudėsi pas sugyventinę, atvyko Saulius Krumpolcas, tris kartus spėjęs paragauti kolonijos duonos. Atvyko ne vienas - su Juru Marozu, draugu, neseniai išėjusiu iš Vilniaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos.
Krikštamotės nerado - tik jos vyrą Joną Serapiną. Padėjo jam parduoti karvę ir dar dieną suplanavo vyriškį apiplėšti.
Laiką leido linksmai - vaišinosi degtine Lauksargių kavinėje, o grįžę - ir namuose. Naktį pradėjo įgyvendinti savo planą. Nusivedę Joną Serapiną į miegamąjį, pareikalavo pinigų. Šis atidavė tik kišenėje turėtus 200 litų, daugiau pasakė neturįs. Tai įsiutino nesivaldantį Jurą Marozą - žinojo, kad pinigus už parduotą karvę vyriškis laiko paslėpęs už kilimo. Tad tris kartus smogė virtuviniu peiliu jam į krūtinę ir paliko lovoje, net nesiteikęs ištraukti peilio. Vyriškis netrukus mirė. Jo lavoną kitą dieną rado kaimynai, susirūpinę, kodėl Jonas Serapinas neateina melžti karvės.
Išeidami banditai pasiėmė dar rastus 800 litų, radijo aparatą, magnetolą, keletą kasečių. Nužingsniavo iki artimiausios degalinės, ten išsikvietė taksi ir nuvyko pas Sauliaus Krumpolco pusseserę į Šilutės rajoną.
Jau kitą dieną po žiauraus nužudymo Juras Marozas prisistatė Klaipėdos policininkams ir viską atvirai pasipasakojo. "Manė, kad aš pabėgęs iš durnyno, kad pablūdęs", - pareigūnų reakciją apibūdino teisiamasis, mat šie nenorėję juo tikėti. Tik paskambinę į Tauragę ir sužinoję, kad Jonas Serapinas nužudytas, patikėjo...
Kad Saulius Krumpolcas būtų prisidėjęs prie nužudymo - teisme Juras Marozas neigė. Savo kaltę neigė ir pats Saulius Krumpolcas. Teismas nustatė, jog jis visgi buvo kambaryje, kai buvo reikalaujama pinigų, dalyvavo apiplėšime, tik nužudyti nebuvo tartasi - peilį Juras Marozas smeigė netikėtai.
Juras Marozas atvirai pripažino savo kaltę, prašė teismą skirti jam griežčiausią įmanomą bausmę. Kaip jau rašyta, jis prisipažino, jog sąžinę slegia dar du neatskleisti nužudymai - apie juos žadėjo papasakoti vėliau. Kalėjimas, sakė, sugadinęs jo nervus, kankinanti depresija, kartais apimąs noras pačiam susižaloti.
Teismas pripažino Jurą Marozą kaltu tyčiniu nužudymu dėl savanaudiškų paskatų ir skyrė jam 14 metų: penkerius reikės praleisti kalėjime, likusius - griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje. Taigi prašymą nubausti kuo griežčiau teismas bemaž patenkino, tik va - prisipažinimas yra kaltę lengvinanti aplinkybė.
Saulius Krumpolcas nuteistas tik už plėšimą (LR BK 272 str. 2 d.) - jis griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje praleis 8 metus. Abiem bus konfiskuotas visas turtas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder