Teisiamas buvęs Parlamento narys Vitas Matuzas gilinasi į kovos menus

Teisiamas buvęs Parlamento narys Vitas Matuzas gilinasi į kovos menus

STT Panevėžio valdybos pareigūnų į teisiamųjų suolą pasodintam eksparlamentarui Vitui Matuzui nepavyko nušalinti jo baudžiamąją bylą nagrinėti pirmadienį pradėjusio Šiaulių apygardos teismo teisėjų.

Prieš teismo posėdį V.Matuzas buvo gerai nusiteikęs ir sakė, kad iš teismo tikisi teisingumo. Į bylą jis teigė žiūrintis kaip į grožinės literatūros kūrinį, kuriame daug frazių: „manau“, „tikėtina“ ir t.t. „Tikiuosi, kad nugalės sveikas protas ir ši byla net nebus pradėta nagrinėti, nes teismai grožinės literatūros kūrinių nenagrinėja“, - sakė buvęs Panevėžio meras.

V.Matuzas pats teigė į politiką ketinantis grįžti tik tada, kai bus visiškai išteisintas. „Laiko aš turiu daug, nes, visų savo priešų pykčiui, planuoju gyventi labai ilgai, - šmaikštavo teisiamasis, šiuo metu dirbantis gamybos direktoriumi bendrovėje, gaminančioje pakuotes. - Politinis gyvenimas atėmė pašėlusiai daug laiko: tris kartus buvau išrinktas Panevėžio meru, du kartus - Seimo nariu. Dabar daugiau laiko galiu skirti sau, savo vidiniam pasauliui, svajonių įgyvendinimui. Gilinuosi į kung fu, dirbu wing tsun kovos meno instruktoriumi.“

Dėl galbūt neskaidrių biokuro viešųjų pirkimų organizavimo iškeltoje baudžiamojoje byloje kaltinimai pareikšti V.Matuzui, jo žmonai Danutei Matuzienei, akcinės bendrovės „Panevėžio energija“ buvusiam vadovui Vytautui Šidlauskui, buvusiam „Panevėžio energijos“ darbuotojui Stanislovui Raipai, „Žilvyčių“ kooperatinės bendrovės valdybos pirmininkui Gintarui Žilėnui ir juridiniam asmeniui - „Žilvyčių“ kooperatinei bendrovei.

Prieš teismą stojęs V.Matuzas pareiškė nušalinimą bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai. D.Matuzienė užsimojo nušalinti valstybinį kaltinimą palaikančią Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorę Aureliją Gališanskytę. Šiuos V.Matuzo ir jo žmonos prašymus teismas nusprendė atmesti.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai teigia surinkę duomenų, leidžiančių įtarti, kad piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi ir sukčiaujant organizuota grupė siekė „Žilvyčių“ kooperatinės bendrovės naudai užvaldyti didelės - ne mažiau nei 243 tūkst. eurų vertės bendrovės „Panevėžio energija“ turto. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvusiam Seimo nariui V.Matuzui galbūt buvo duotas ne mažiau kaip 388 eurų vertės kyšis - sumokant už jo medžiokles profesionalios medžioklės plotuose Pašilių miške. Įtarta, kad taip buvo atsilyginta už jo, kaip Seimo nario bei Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo, palaikymą svarstant Generalinei urėdijai svarbaus įstatymo projektą Seime.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder