Teisėsauga Šilutę paliko be kardiologo, ligoniams teks kreiptis kitur

Teisėsauga Šilutę paliko be kardiologo, ligoniams teks kreiptis kitur

Dėl galimo kyšininkavimo Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėją Kastytį Giedriką pričiupę teisėsaugininkai padarė meškos paslaugą daugybei esamų ir būsimų pacientų. Ligoninė neteko vienintelio savo kardiologo, ir jei kaltinimai jam nebus panaikinti, naujo sulauks tik vasaros pabaigoje.

„Vakaro žinios“ jau rašė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos agentai pamario sostinėje apsilankė prieš porą savaičių. Jų akiratyje atsidūrė VšĮ Šilutės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėjas ir jos Konsultacinės poliklinikos gydytojas K.Giedrikas. 59 metų medikui pateikti įtarimai, kad, būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo, jis savo darbo kabinete iš paciento galimai reikalavo kyšio ir per du kartus jį (20 ir 100 eurų) priėmė už teisėtą veikimą vykdydamas įgaliojimus - medicininės pažymos išdavimą. Pastaroji turėjo būti pateikta asmens neįgalumą nustatančiai komisijai.

STT žinojo, kur eina ir ko ieško, nes K.Giedrikas įkliuvo su įkalčiais. Jo darbo kabinete rasti galimai kaip kyšis gauti pinigai. Gydytojas, kuriam gresia bauda ar areštas, ar net laisvės atėmimas iki 5 metų, apklaustas ir paleistas.

Tačiau Šilutės ligoninės pacientams nuo to lengviau netapo. K.Giedrikas buvo vienintelis šios gydymo įstaigos kardiologas. Po kelių dienų, įvertinusi susidariusią situaciją, ligoninės vadovybė jį, iki ikiteisminio tyrimo pabaigos, nušalino ne tik nuo Vidaus ligų skyriaus vedėjo pareigų, bet ir nuo gydytojo kardiologo darbo Konsultacinėje poliklinikoje. Ligoninės vyriausiojo gydytojo Dariaus Steponkaus tvirtinimu, taip siekiama užtikrinti skaidrią įstaigos veiklą ir raginama netoleruoti joje korupcijos apraiškų bei neduoti kyšių medikams.

Paklaustas, ar dėl galimos neteisėtos K.Giedriko veiklos nebuvo kilę įtarimų anksčiau, vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinos reikalams Vytautas Žvirblis sakė, kad žmonės daug ką kalba, tačiau paklausti konkrečiai viską neigia. Visą Šilutės rajoną be šios srities specialisto palikusį gydytojo nušalinimą jis įvardijo kaip didžiulę problemą.

„Viską pasako tai, kad tai buvo vienintelis mūsų specialistas. Visus pas jį trims savaitėms į priekį užsiregistravusius žmones informavome, kad teks kreiptis į kitas ligonines, iš naujo registruotis ir laukti eilėje“, - sakė V.Žvirblis.

Atrodo, kad be kardiologo pamario krašto gyventojams teks verstis mažiausiai kelis artimiausius mėnesius.

„Naujas specialistas ligoninėje dirbti turėtų pradėti tik vasaros pabaigoje. O anksčiau kardiologą galime turėti tik tuo atveju, jei senajam bus panaikinti įtarimai ir nutrauktas ikiteisminis tyrimas“, - teigė V.Žvirblis.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder