Teisėjas paslydo ant kamščio

Teisėjas paslydo ant kamščio

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Valerijaus Paškevičiaus, kuris įkliuvo girtas prie vairo, atleidimo.

D.Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo V.Paškevičiaus atleidimo iš pareigų, jam pažeminus teisėjo vardą. Prezidentė taip pat sustabdė šio teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo.

Su prašymu inicijuoti teisėjo V.Paškevičiaus, kuris būdamas neblaivus vairavo automobilį, atleidimo iš pareigų procedūrą kreipėsi Teisėjų taryba.

Šalies vadovės vertinimu, toks teisėjo elgesys neatitinka Teisėjų etikos kodekse teisėjams nustatytų padorumo ir pavyzdingumo principų, žemina teisėjo vardą, kenkia teismų autoritetui ir menkina žmonių pasitikėjimą teisingumo sistema.

Policijos pareigūnai Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją V.Paškevičių sulaikė sekmadienį Naujojoje Vilnioje. Jam buvo nustatytas vidutinis girtumas. Vyras į alkotesterį pripūtė 1,8 promilės.

Beje, minėtas teisėjas jau turi papeikimą, nes keliose baudžiamosiose bylose nesilaikė reikalavimų, nustatančių nuosprendžio surašymo ir paskelbimo terminus. V.Paškevičius papeikimą bandė apskųsti, tačiau Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad jis nubaustas pagrįstai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder