Taksistas vertėsi narkotikų platinimu

Taksistas vertėsi narkotikų platinimu

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo.

Spėjama, kad kvaišalais prekiavo vienoje uostamiesčio taksi bendrovėje dirbęs 1967 metais gimęs klaipėdietis Henrikas B. Į susitikimus su pirkėjais įtariamasis atvykdavo bendrovės automobiliu "Opel Zafira", kuriame slėpė narkotines medžiagas.

Įtariamasis sulaikytas po to, kai pirkėjais apsimetusiems asmenims 2 kartus pardavė kokaino ir kaip jo pakaitalas vartojamos psichotropinės medžiagos – 4-MEC. Kokaino bei 4-MEC policijos pareigūnai aptiko ir apžiūrėję taksi automobilį.

Be to, transporto priemonės apžiūros metu rastas ir paimtas perdarytas revolveris, užtaisytas 5 garsiniais šoviniais su guminiais šratais, bei nedidelis kiekis narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Vyriškis kaltinamas neteisėtai disponavęs šaunamuoju ginklu, šaudmenimis bei nedideliu kiekiu narkotinės medžiagos. Jam taip pat teks atsakyti ir už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Įtariamasis suimtas, prokuroro nutarimu apribotos jo nuosavybės teisės į kratos metu rastus per 5 tūkst. litų. Baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl jo darbovietei priklausančio automobilio, kaip nusikalstamų veikų priemonės, vertę atitinkančios pinigų sumos konfiskavimo iš teisiamojo.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder