Švelnesnė bausmė šautuvo vagiui skirta nukentėjusiojo prašymu

Klaipėdos apygardos teisme

Vakar Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis Rietavo savivaldybės Tverų kaimo gyventojui Laimonui Ruzgiui (gim. 1984 m.).

Jis pripažintas kaltu dėl vagystės ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Jau dukart teistas, niekur nedirbantis ir nesimokantis, šešias klases baigęs ir tik prieš 10 dienų anksčiau laiko lygtinai paleistas į laisvę L. Ruzgys 2003 metų vasario 1-osios vakarą iš automobilio "Mazda 626" pavogė ant galinės sėdynės gulėjusį 12 kalibro medžioklinį lygiavamzdį šautuvą "Maverick"ir dėžutę su 12 šovinių.

Teisiamasis papasakojo tąsyk išgėręs pusę butelio "samanės" ir sugalvojęs apvogti prie baro stovėjusį automobilį. Neužrakintoje mašinoje radęs šautuvą ir šovinių, juos pasiėmė ir, parsinešęs į namus, paslėpė daržinėje.

Pasak nukentėjusiojo Virginijaus Stončiaus, tą vakarą bare medžiotojai šventė medžioklės sezono uždarymą. Automobilis buvęs užrakintas, o ant galinės sėdynės paliktas šautuvas uždengtas medžioklės drabužiais.

Be to, buvo atidarytos baro durys, todėl vyrai tiesiog nesitikėję ginklo vagystės. Jie tikino jau daugelį metų medžiojantys apylinkėse ir puikiai pažįstantys vietos gyventojus. Nukentėjusysis iškart įtarė, jog šautuvą galėjo pavogti L. Ruzgys, tačiau policijos pareigūnai nesugebėjo surasti daržinėje paslėpto ginklo.

Po kelių savaičių, pasiūlius atlygį, V. Stončiui paskambino Laimono brolis Saulius ir pareiškė galįs grąžinti pavogtą ginklą. Po to teisėsaugininkai jau nesunkiai atskleidė nusikaltimo aplinkybes.

Nukentėjusysis atsisakė civilinio ieškinio ir prašė teismo kaltinamajam neskirti griežtos bausmės, nes, pamačius L. Ruzgio gyvenamąsias sąlygas, jam jo tiesiog pagailo.

Teisėjas Zigmas Pocius skyrė palyginti švelnią bausmę - 2 metus 6 mėnesius laisvės atėmimo. Pridėjus neatliktos bausmės laiką - 9 mėnesius - L. Ruzgys nuteistas kalėti trejus metus 3 mėnesius.

Džiugas LUKOŠEVIČIUS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder