Suvystyti pavyksta ne visus kelių chuliganus

Suvystyti pavyksta ne visus kelių chuliganus

Praėjusią vasarą klaipėdiečius šiurpino maniakiškai po miestą sportiniais motociklais lakstę jaunuoliai. Vienas jų pagaliau sulaukė atpildo - teismas jam skyrė ir piniginę baudą, ir atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Vakar Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietį Irmantą Pušinską nubaudė 868 eurų bauda ir 3 metams atėmė teisę vairuoti. Teismas nagrinėjo visą puokštę administracinių teisės pažeidimų, tarp kurių - nepaklusimas reikalavimui sustoti, chuliganiškas vairavimas, taisyklių nesilaikymas važiuojant per geležinkelio pervažą, važiavimas per raudoną šviesoforo signalą bei nesustojimas prieš pėsčiųjų perėjas.

Kelių policijos pareigūnai bręstantį blogį pastebėjo dar pernai, kai tradiciškai pavasarį prie Kruizinių laivų terminalo bei "McDonald's" restorano Taikos prospekte ėmė būriuotis sportinių motociklų mėgėjai. Pareigūnai reagavo į gyventojų nuogąstavimus ir prevenciškai pabendravo su jaunuoliais. Jų geranoriškai buvo paprašyta laikytis Kelių eismo taisyklių ir nekelti pavojaus miestiečiams ir visiems eismo dalyviams.

Visgi, pasirodo, I. Pušinskui ant pareigūnų prašymų buvo nusišvilpti. Vieną dieną vasaros gale pareigūnai, pastebėję chuliganiškai vairuojantį vaikiną, turėjo gerokai pavargti, kol jį sustabdė. Šis sprukdamas įspūdingu greičiu švilpė per geležinkelių pervažas, pro raudonu signalu šviečiančius šviesoforus, nardė tarp važiuojančių automobilių.

Dar labiau pareigūnus nustebino šio "lenktynininko" "Facebook" profilis, kuriame jis skelbė daugybę eismo taisyklių pažeidimų įrodančią filmuotą medžiagą. Tarp jų - važiavimas mieste maždaug 140 km/h greičiu, lenktyniavimas centrinėmis gatvėmis su sportiniais automobiliais. Nors šiuo metu minėtame profilyje vaizdo įrašų nebėra, likusiosiose nuotraukose matoma, kaip vaikinas su užmaukšlintu šalmu (lieka spėlioti, ar tai pats I. Pušinskas) važiuoja ant vieno rato, "degina" padangas ir panašiai.

Žurnalistų žiniomis, I. Pušinskas dar kurį laiką bandė išsisukinėti - pasisamdęs advokatą įrodinėjo, kad vairavo ne jis. Beje, galimas daiktas, kad kelių "erelis" bandys ginčyti teismo sprendimą - jis turi teisę jį skųsti aukštesnės instancijos teismui.

TYČIOJASI. Nubaustojo draugai ir toliau tyčiojasi iš pareigūnų pastangų sustabdyti greičio maniakus. Prie nuotraukos, kurioje matomas Irmantas Pušinskas, draugai jam siūlo persėsti ant policijos motociklo. I. Pušinskas pasidžiaugė, kad "šitas tiktų". "Facebook" fotokopija

Pareigūnai pripažįsta, kad pavojingai lakstančius motociklininkus sučiupti ir nubausti nėra taip paprasta - "metaliniu žirgu" nesunku pasprukti, o stacionarūs greičio matuokliai greičio viršijimo faktą patvirtina nuotraukomis, daromomis iš transporto priemonės priekio. Žinia, valstybinis motociklų numeris tvirtinamas tik gale, todėl nustatyti jų savininkus yra neįmanoma.

"Vakarų ekspreso" duomenimis, pernai Klaipėdos apskrityje buvo 363 atvejai, kuomet užfiksuotas leistino greičio viršijimas motociklu, tačiau jų vairuotojai taip ir liko nenustatyti ir nenubausti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder