Susivieniję sienų purškėjai griebėsi smurto

Susivieniję sienų purškėjai griebėsi smurto

Už uostamiesčio pastatų bjaurojimą teisti bene garsiausi miesto grafitininkai nesikeičia: savaitgalį jie ir vėl nutverti nusikaltimo vietoje, o bandydami išsisukti užpuolė žmogų, kuriam grasino peiliu ir ašarinėmis dujomis.

Sekmadienį paryčiais policija gavo pranešimą apie tai, kad viename Žvejų gatvės bare du vaikinai užpuolė apsaugininką - vienas iš užpuolikų jam grasino peiliu, kitas papurškė į veidą ašarinių dujų.

Netrukus įtariamieji buvo sulaikyti, paaiškėjo, jog tai - klaipėdiečiai Gintaras Genčas ir Markas Paškevičius. Pirmasis už sienų terliojimą užrašais "Gin ov" teistas jau daugiau nei 10 kartų, antrasis šiuo metu su bendrais teisiamas už tai, kad pastatus gadino užrašu "Mer".

Pastaroji grupuotė įtariama ir tuo, kad grafičius piešė ir kituose Lietuvos bei užsienio miestuose.

Savaitgalio incidentas taip pat kilo dėl piešimo ant sienos - apsaugininkas pastebėjo juos piešiančius ir iškvietė policijos pareigūnus, šie dėl to trumpam sulaikė iš viso penkis asmenis.

Du iš jų vėliau sugrįžo. Vienas ėmė prieš apsaugininką mojuoti peiliu, bet buvo parverstas ant grindų, tačiau tuo metu jo bendras sugebėjo baro darbuotojui papurkšti į akis dujų.

Abu vaikinai sekmadienio naktį buvo neblaivūs, jie po apklausos uždaryti į areštinę. Jiems gresia atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą.

G. Genčas už terliones ant sienų teistas jau daugybę kartų. Teismas neseniai patenkino jo prašymą anksčiau skirtas 440 valandų viešųjų darbų pakeisti į beveik 10 tūkst. litų baudą.

Byla, kurioje panašiais nusikaltimais įtariamas M. Paškevičius, vis dar nagrinėjama teisme.

Įdomu ir tai, kad piešdami ant sienų save taip išreikšti bando ne vaikigaliai, o suaugę vyrai: G. Genčui yra 25, o M. Paškevičiui - 31 metai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder