Sūnaus patyčios privedė iki grasinimų peiliu

Sūnaus patyčios privedė iki grasinimų peiliu

Pavasario viduryje neblaivus A.B. į parduotuvę išėjo ne tik maisto nusipirkti. Nusprendė išsiaiškinti santykius su pardavėja - iš jo besišaipiusio žmogaus motina. Todėl į kišenę dar ir peilį įsidėjo...

A.B. bandė šnekėti su moterimi, tačiau ši nesuprato, ką nerišliai kalba pirkėjas, tad paprašė jo išeiti iš parduotuvės. Toks prašymas išvedė jį iš kantrybės - vyras išsitraukė peilį ir juo grasindamas pradėjo eiti link pardavėjos.

Dėl šio grasinimo teisme neseniai jam skirtas baudžiamasis įsakymas.

Kaip pasakojo teisme kaltinamasis A.B., gegužės 12 d. jis girtas iškeliavo į parduotuvę pirkti maisto produktų. Tuo pačiu norėjo ir su pardavėja pašnekėti - mat jos sūnus tyčiodavosi iš jo. Tačiau bandant šnekėtis su pardavėja, ši jo nesiklausė, o liepė išeiti lauk. Tuomet A.B. iš kišenės išsitraukė peilį ir atkišo prieš moterį.

Teisme vyras tikino, kad smogti peiliu pardavėjai neketino, tik pagąsdinti norėjo...

Svarsto, kad galbūt pardavėja galėjo ir išsigąsti jo grasinimo. Todėl nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio.

Įvykio dieną prie parduotuvės atvykę iškviesti pareigūnai nustatė, kad grasintojas buvo neblaivus - 2,76 promilės girtumas.

Pasak nukentėjusios pardavėjos, ji net nesuprato, ką atėjęs į parduotuvę bandė jai sakyti A.B. Šaukė vyras, paskui išsitraukė peilį ir užsimojo juo smogti jai. Išsigandusi moteris traukėsi atbula ir šaukė ant grasintojo.

Moteris svarsto, kad tik pašalinių žmonių dėka pavyko išvengti nelaimės... Mat jos šauksmą išgirdo sandėlyje buvusi darbuotoja, vėliau išbėgusi į kiemą ir iškvietusi policiją, o į parduotuvę užsukę du nepažįstami vyrai išgąsdino grasintoją ir šis pabėgo.

A.B. iki šiol buvo neteistas, tačiau baustas administracine tvarka, seniūnijos charakterizuojamas neigiamai. Atsižvelgus į šias aplinkybes, vyrui paskirta dirbti viešuosius darbus 6 mėnesius, įpareigojant per paskirtą laiką neatlygintinai dirbti po 25 valandas per mėnesį visuomenės labui. Bet paskirta galutinė viešųjų darbų bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Baudžiamasis įsakymas gali būti skundžiamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder