Sumušė ir išvyko į Kaliningardą.

Vakar Klaipėdos apylinkės teismas leido 10 dienų suimti Jurijų Botvičių (gim. 1965m.), įtariamą klaipėdiečio Aleksandro Želvio (gim. 1957m.) nužudymu.
Sunkiai sužalotas bei girtas A. Želvys į Klaipėdos ligoninę buvo atgabentas dar šių metų kovo 29-ąją dieną. Balandžio 13-ąją jis čia mirė. Mirties priežastis - daugybiniai įvairių kūno vietų sumušimai. Apie šią mirtį policijos ir prokuratūros pareigūnams medikai pranešė tik po paties fakto, o ne atvežus sumuštą žmogų į ligoninę. Beje, tai ne pirmas kartas, kai Miesto ligoninės medikai nesivargina informuoti pareigūnų apie sumuštus ar kitaip sužalotus ligonius.
Nepaisant šios nesusipratimo, policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams pavyko sulaikyti įtariamąjį, sumušusį A. Želvį - Lietuvos pilietybės neturintį baltarusą J. Botvičių.
Tuoj po Senajame turguje tarp jo ir A. Želvio įvykusio incidento, per kurį Jurijus gerokai sulupo lietuvį, ir, kaip įtariama, apiplėšė, jis išdūmė į Kaliningradą pas savo tėvą.
Manyta, kad A. Botvičius, siekdamas išvengti Klaipėdos policijos dėmesio, ten ir pasiliks. Tačiau dėl nesuprantamų priežasčių Jurijus šią savaitę grįžo pas motiną į Klaipėdą, kur jį tiesiog prie buto (Vaidaugų g.) slenksčio ir sučiupo policininkai.
Vyrukui beliko tik prisipažinti, ką jis padarė su A. Želviu. Juoba kad apie muštynių aplinkybes turguje prekiavę žmonės jau buvo informavę policininkus.
Klaipėdos apylinkės prokuratūroje iškelta baudžiamoji byla dėl tyčinio nužudymo, vyksta tyrimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder