Sulaikytųjų prievartautojai išgirdo nuosprendžius

Klaipėdoje paskelbtas nuosprendis kaliniams, kurie, atlikdami bausmę už padarytus nusikaltimus, už grotų spėjo įvykdyti dar vieną - prievartavo į areštinę uždarytus sulaikytuosius.

Prieš dvejus metus Klaipėdos miesto apylinkės teisme pradėtoje nagrinėti baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl seksualinio prievartavimo pareikšti anksčiau teistiems O. B. (gim. 1975 m.), D. M. (gim. 1977 m.) ir M. M. (gim. 1977 m.). Su jais į kaltinamųjų suolą sėdo ir D. T. (gim. 1986 m.), įtartas turto prievartavimu iš kitų kalinių.

Bylos duomenimis, 2008-ųjų vasarą vidurio Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato areštinėje ir Šiaulių tardymo izoliatoriuje trijulė seksualiai prievartavo jaunesnius ir fiziškai silpnesnius sulaikytuosius - iš viso keturis asmenis.

Pasklidus kalboms, jog apie kameroje vykdomus nusikaltimus žinojo areštinės pareigūnai - esą prievarta sulaikytuosius siekta palaužti ir prisipažinti dėl inkriminuojamų nusikaltimų - atliktas Policijos departamento tarnybinis patikrinimas. Įtarimai nė vienam policininkui nepareikšti.

D. T. penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme už turto prievartavimą skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, o likusieji sulaukė griežtesnių bausmių už seksualinį prievartavimą bendrininkų grupėje bei kitus nusikaltimus: reketą, sukčiavimą, pareigūnų įžeidimą.

O. B. nuteistas kalėti 6 metus ir 8 mėnesius, D. M. - 10 metų ir 3 mėnesius, o M. M.- 3 metus ir 6 mėnesius.

Šios bausmės subendrintos su skirtomis už ankstesnius nusikaltimus, įskaičiuotas nuteistųjų suėmimo laikas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder