Sulaikytas iš KJP pabėgęs eilinis.

Trečiadienį Klaipėdos VPK pareigūnai sulaikė iš šalies Karinių jūrų pajėgų (KJP) vasarą pasišalinusį eilinį, klaipėdietį Jurijų Kokoviną (gim. 1983 m.). Tą pačią dieną uostamiesčio Apylinkės prokuratūra leido jį uždaryti į areštinę. Vakar Apylinkės teismas skyrė jau ir anksčiau nemalonumų su teisėsauga turėjusiam vaikinui kardomąją priemonę - suėmimą vienam mėnesiui.
Prieš kelis metus už vagystes teistas J. Kokovinas iš būtinosios tarnybos dingo šių metų rugpjūčio pabaigoje. Tuo metu Karinėse jūrų pajėgose tarnaujantis šauktinis su tarnybos draugais, kol buvo remontuojamos jų pačių kareivinės, gyveno Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione. Oficiali jo paieška paskelbta rugpjūčio 26 d.
Po penkių parų klaipėdiečiui dėl laikino pasišalinimo iš tarnybos buvo iškelta baudžiamoji byla. J. Kokovinas nuo jo ieškojusių Karo bei Klaipėdos policijos pareigūnų uostamiestyje slapstėsi iki šio trečiadienio. Apie 14.58 val. VPK pareigūnai jį sulaikė Šilutės plente savavališkai pastatytame garaže.
Neuniformuotas klaipėdietis buvo perduotas Karo policijai. Tos pačios dienos vakarą Klaipėdos apylinkės prokuratūra jį uždarė į areštinę. Vakar po pietų miesto Apylinkės teismas skyrė jam kardomąją priemonę - suėmimą vienam mėnesiui.
J. Kokovinas teisėsaugininkams pasakojo, kad rugpjūčio pabaigoje gavęs laisvą dieną išėjo pasivaikščioti į miestą ir buvo užpultas plėšikų. Jam neva buvo smogta buteliu per galvą ir jis prarado sąmonę. Atsipeikėjęs jis pamatė, kad nusikaltėliai pagrobė jo uniformą ir dokumentus. Klaipėdietis tikina, kad po to bijojo grįžti į tarnybos vietą, tad nutarė slapstyti.
Tačiau tiek Karo policijos, tie prokuratūros atstovai nelabai linkę tikėti J. Kokovino versija. Tuo labiau, kad turima duomenų, jog jis tarnybos draugams ne kartą sakė, kad armijoje netarnaus, iš jos pabėgs.
Nors šiuo metu J. Kokovinui iškelta baudžiamoji byla už laikiną pasišalinimą iš tarnybos vietos, už ką gresia laisvės atėmimas iki 2 metų, ji gali būti perkvalifikuota į dezertyravimą. Už tai numatomas laisvės atėmimas iki 5 metų.
Pasak Lietuvos kariuomenės Karo policijos Klaipėdos įgulos pareigūnų, tokie atvejai kariuomenėje nėra reti. Vien Klaipėdos zonoje (Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskritys bei dalis Šiaulių apskrities) ieškomi penki iš tarnybos vietos pasišalinę kareiviai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder