Sulaikytas ieškomiausias Lietuvos nusikaltėlis

Sulaikytas ieškomiausias Lietuvos nusikaltėlis

2019 m. gegužės 17 d. sėkmingos operacijos metu Airijoje pareigūnai sulaikė 13 metų užsienyje besislapsčiusį, vieną ieškomiausių Lietuvos nusikaltėlių Marių Civinską.

2006 m. balandžio mėn. 1983 m. gimęs Marius Civinskas, Palangoje, konflikto tarp kelių asmenų metu, kaip įtariama galimai ginklu nušovė 1978 m. gimusį vyrą. Iškart po galimai įvykdyto nužudymo, įtariamasis sėkmingai pasislėpė nuo teisėsaugos pareigūnų, vėliau išvyko į užsienį, kur nuolat keisdamas gyvenamąją vietą, bei laikydamasis konspiracijos, slapstėsi trylika metų. 2016 m. įtariamasis nužudymu Europolo ir Europos besislapstančių asmenų tinklo „ENFAST“ buvo įtrauktas į Europos labiausiai ieškomų asmenų sąrašą „MOST WANTED“.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai vykdant nuolatinius, ilgalaikius ir kompleksinius ikiteisminio tyrimo ir kriminalinės žvalgybos veiksmus, bendradarbiaujant su Jungtinės karalystės kriminalinės policijos ir Airijos Ekstradicijos departamento pareigūnais, galiausiai buvo nustatyta tiksli ieškomojo buvimo vieta. Nustačius tikslią slapstymosi vietą iš anksto suplanuotos tarptautinės operacijos metu, Airijoje, Korko mieste, gegužės 17 d. M. Civinskas buvo sulaikytas.

Šiuo metu įtariamasis sulaikytas Airijos Respublikoje ir yra sprendžiamas klausimas dėl jo perdavimo Lietuvos Respublikai, tai yra įprasta praktika, kai asmenys yra sulaikomi pagal išduotus Europos arešto orderius ir dėl sulaikytųjų išdavimo sprendžią tos šalies teismas, kurioje asmuo buvo sulaikytas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder