Sulaikyta prekes iš vilkikų grobusi gauja

Sulaikyta prekes iš vilkikų grobusi gauja

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl vagysčių iš vilkikų priekabų. Šia nusikalstama veika kaltinami šeši jauni vilniečiai, iš kurių keturi buvo susibūrę į organizuotą grupę.

Prokurorai 29 metų G. R. kaltina subūrus organizuotą grupę, kuri nuo 2008-ųjų kovo iki 2009-ųjų balandžio vogė prekes iš sostinėje stovinčių vilkikų priekabų.

Paprastai automobilių aikštelėje ar degalinės teritorijoje nužiūrėję krovininį automobilį į priekabos vidų jaunuoliai patekdavo perpjovę jos tentą ir jį sugadindami, nuplėšę muitinės plombą ar kitais būdais. Pagrobdavo viską, ką radę - buitinę techniką ir skalbimo miltelius, žaidimus ir vaikiškus vežimėlius, batus ir statybines medžiagas. Taip jie apvogė daugiau nei dešimt vilkikų, Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos bei Rusijos verslininkams padarydami žalos daugiau kaip už 110 tūkst. litų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, organizuotai grupei priklausantis 25 metų D. K., talkinamas brolio 23 metų D. K., 2009-ųjų balandį Vilniuje sumušė bei apiplėšė vyrą - pagrobė pinigų, asmeninių daiktų, pasą, kitų dokumentų, banko mokėjimo kortelę.

Po poros savaičių naktį būdamas neblaivus D. K., kėsindamasis pagrobti prabangaus visureigio ratus, sunkiai sužalojo kitą vilnietį. Paskui, pasitelkęs jaunėlį brolį bei G. R., ne tik nuėmė automobilio ratus, bet ir pagrobė jame rastus pinigus, tris banko korteles, įvairių daiktų, asmens tapatybės kortelę. Nuo smurtininkų nukentėjusiam vyriškiui padaryta žala viršijo 20 tūkst. litų.

Tarp kaltinamųjų - ir bendrovės vadybininkas su aukštuoju išsilavinimu, ir dešimt klasių baigęs picų kepėjas, ir teisti, ir su teisėsauga reikalų neturėję vyrai nuo 23 iki 40 metų. Pusė jų savo kaltę pripažino.

Ikiteisminį tyrimą, kurį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūra, atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Už svetimo turto grobimą kaltinamiesiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Kaltinamiesiems, kuriems inkriminuotas plėšimas bei sunkus sveikatos sutrikdymas, laisvės netekti gresia atitinkamai iki septynerių bei iki dvylikos metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder