Sulaikyta Klaipėdos licėjaus direktorė

Sulaikyta Klaipėdos licėjaus direktorė

Dėl įtarimų turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu teisėsauga antradienį sulaikė Klaipėdos licėjaus direktorę.

Direktorė Regina Kontautienė įtariama už įstaigos lėšas pirkusi baldus, kurie buvo pristatyti į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas.

Apie tyrimą pranešusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) konkrečios įstaigos neįvardijo, bet Klaipėdos licėjaus atstovai BNS patvirtino, kad tarnybos pareigūnai lankėsi įstaigoje.

„Šiandien STT pareigūnai sulaikė šios įstaigos direktorę. Ji įtariama galimu dokumentų klastojimu, svetimo turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu, siekiant asmeninės naudos“, - rašoma STT pranešime spaudai.

Anot STT, vykdant tyrimą taip pat atliktos kratos ir dokumentų poėmiai ugdymo įstaigos patalpose ir gyvenamosiose vietose.

Direktorę pavaduojanti Inga Lukauskienė BNS sakė, kad licėjuje lankėsi STT pareigūnai.

„STT pareigūnai buvo šiandien mokykloje, bet kokius veiksmus jie atliko, komentuoti negaliu“, - BNS sakė ji.

Anot I. Lukauskienės, direktorė nuo spalio 12 dienos atostogauja, pastarosiomis dienomis su ja pavaduotoja nebendravo.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus atstovai sako neturintys informacijos apie STT veiksmus, kadangi įstaiga nepavaldi savivaldybei. Anot skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, licėjaus steigėjos ir dalininkės yra R. Kontautienė ir direktorės pavaduotoja, mokytoja metodininkė Elona Kerpienė.

1995 metais įsteigtas Klaipėdos licėjus moko 1-12 klasių ir priešmokyklinio amžiaus moksleivius, turi klasių anglų kalba, skelbiama įstaigos interneto svetainėje.

Savivaldybės duomenimis, tai yra uostamiestyje didžiausia privati bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaiga. Rugsėjo 1-osios duomenimis, licėjuje mokosi 505 moksleiviai bei dar 52 priešmokyklinukai. Mokykla gauna valstybinį finansavimą per mokinio krepšelį, taip pat renka mokestį už ugdymą iš tėvų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder