Sulaikyta gintaro žaliavos kontrabanda

Sulaikyta gintaro žaliavos kontrabanda

Šeštadienį, liepos 25 d., Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais Nidos pasienio kontrolės punkte sulaikė daugiau nei 48 kilogramus neteisėtai gabentos gintaro žaliavos.

Pasienio kontrolės punkte dirbantys pareigūnai, pasirinkę patikrinti Rusijos piliečio A. R. vairuojamą lengvąjį automobilį „Toyota Camry“, nesuklydo – atlikdami detalų automobilio patikrinimą, atsarginėje padangoje bei automobilio durelėse, aptiko nedeklaruotos gintaro žaliavos.

Transporto priemonė ir beveik 4 tūkstančiais eurų įvertinta gintaro žaliava yra sulaikyti, Kaliningrado srities gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 2 896 iki 5 792 eurų su gintaro žaliavos ir transporto priemonės konfiskavimu.

Į Lietuvą gintaras paprastai vežamas neapdorotas iš Rusijos Kaliningrado srities, Jantarno miestelio, esančio vakarinėje Kaliningrado srities dalyje, kur yra didžiausia gintaro kasykla. Čia slūgso didžiausi iki šiol atrasti gintaro telkiniai ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Rusijoje gintaras prilygintas strateginei žaliavai ir atsakomybė už jo neteisėtą gabenimą kur kas griežtesnė nei Lietuvoje, tačiau tai negąsdina kriminalinio gintaro kasybos bei gabenimo verslo – kasmet pareigūnai sulaiko nemažus kiekius kontrabanda gabenamo gintaro.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder