Sulaikė heroino platinimą kalėjime organizavusį vyrą

Sulaikė heroino platinimą kalėjime organizavusį vyrą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis dideliais kiekiais.

Ikiteisminį tyrimą uostamiesčio teisėsaugininkai atliko bendradarbiaudami su Alytaus pataisos namų pareigūnais.

2015 m. spalio pradžioje Klaipėdos geležinkelio stoties nešulių saugykloje policijos tyrėjai aptiko 80 g heroino, mobiliuosius telefonus, SIM korteles, švirkštus bei adatas. Gauta duomenų, kad kvaišalai ir kiti daiktai paslėpti stotyje turint tikslą organizuoti jų patekimą į įkalinimo įstaigą.

Įtarta, kad nusikaltimą organizavo ir suplanavo tuo metu laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose atlikinėjęs 39-erių metų amžiaus, niekada ir niekur nedirbęs kretingiškis. 2007 m. jis nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme už narkotikų platinimą labai dideliais kiekiais, o 2018 m. – pinigine bauda už neteisėtą disponavimą narkotikais pataisos namuose.

KPONTV tyrėjai išnaudojo visas galimybes nustatyti įtariamuosius, tačiau tuo metu nesurinko pakankamai duomenų, leidusių patraukti baudžiamojon atsakomybėn nusikalstamą veiką padariusius asmenis. Galimas nusikaltimo organizatorius apklaustas kaip specialusis liudytojas, taip pat apklausti ir kiti galimai prie nusikaltimo prisidėję asmenys.

Tik 2017 m. paaiškėjo įtariama heroiną stoties saugykloje paslėpęs asmuo. Įtariamuoju dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais pripažintas tuo metu jau užsienyje gyvenęs 1997 m. gimęs vyras. Buvo paskelbta jo paieška ir išduotas Europos arešto orderis.

2018 m. pabaigoje įtariamasis sulaikytas Belgijoje ir perduotas Lietuvai, jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder